Doğu Akdeniz ile alakalı Türkiye'den de tepki geldi

Dışişleri Bakan Yardımcısı görevinde bulunan ve ayrıca  Avrupa Birliği'nin Başkanı görevindeki Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği'nin (AB), ülkemizin Doğu Akdeniz bölgesi içerisinde devam eden sondaj  faaliyetleriyle alakalı kısıtlayıcı tedbirler getirme gayreti içinde yer aldığını  ifade ederek; '

Doğu Akdeniz ile alakalı Türkiye'den de tepki geldi


Dışişleri Bakan Yardımcısı görevinde bulunan ve ayrıca  Avrupa Birliği'nin Başkanı görevindeki Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği'nin (AB), ülkemizin Doğu Akdeniz bölgesi içerisinde devam eden sondaj  faaliyetleriyle alakalı kısıtlayıcı tedbirler getirme gayreti içinde yer aldığını  ifade ederek; ''Avrupa Birliği, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin yanı sıra Ada'da yaşamını sürdüren Kıbrıslı Türklere yeteri kadar bir zarar verdi.'' ifadelerine yer verdi. 

Dışişleri Bakanlığının Sözcüsü  görevinde bulunan Hami Aksoy da ''Türkiye'nin  Birleşmiş Milletler (BM) için vermiş olduğu bir mektup ile 92.000 kilometrekarelik kıta  sahanlığının yanı sıra adalardan bazılarının egemenliğini yitirdiği'' şeklindeki iddiaların komple temelsiz  bir durumda bulunduğunu ifade ederek; ''Devletimizin, Doğu Akdeniz bölgesi içerisinde kıta sahanlığımızla alakalı olarak  uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru haklarla beraber çıkarlarımızı koruma hususundaki kararlılığı tamdır.'' ifadelerine yer verdi.

Finlandiya Hükümetinin Ankara Büyükelçisi  görevinde bulunan Pekka Voutilainen'in ev sahipliği ile, Finlandiya'nın Avrupa Birliği Konseyinin Dönem Başkanlığını devralmasından dolayı bir resepsiyon gerçekleştirildi. Resepsiyon için Kaymakcı ile birlikte Avrupa Birliği'nin Türkiye Delegasyonu Başkanı görevinde bulunan  Büyükelçi Christian Berger'in yanında çok fazla sayıda yabancı misyon şefleriyle beraber davetliler de katılım gerçekleştirdi.

Kaymakcı ise burda yapmış olduğu konuşma esnasında, Avrupa Birliği'nin, Türkiye'nin Doğu Akdeniz bölgesi içerisindeki sondaj faaliyetlerine karşı kısıtlayabilecek tedbirler getirme gayreti içerisinde bulunduğunu ifade etti.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.