Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul projesiyle alakalı açıklama yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu, şu anda gündemdeki en sıcak konulardan biri olarak öne çıkan Kanal İstanbul'la alakalı açıklamalar gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul projesiyle alakalı açıklama yaptı


İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu, şu anda gündemdeki en sıcak konulardan biri olarak öne çıkan Kanal İstanbul'la alakalı açıklamalar gerçekleştirdi. Daha öncesinde de Kanal İstanbul güzergahı üzerinde en fazla arazi satın almış olanların üç tane Arap firmanın olduğunu ifade eden İmamoğlu, aynı firmalara çok sert bir şekilde tepki göstermiş oldu.

İmamoğlu açıklamasında; ''Arap firmaları burda arazi aldı ise aldı. Eker biçmeye başlarlar artık. Zira olmayacak ordaki söz konusu proje. Yapılmayacak'' ifadelerine yer verdi.

Projenin yapılması konusunda karşı duran İmamoğlu sonrasında ise; ''Kuralına uygun bir şekilde yapsan, mevzuyu bütün aşamalarını geçirip yapmış olsan diyeceğim ki ''tamamı kuralına uygun bir durumdaydı bizler laf dinlememekteyiz''. Ortada herhangi bir şekilde kural bulunmuyor ki, plana hiç bir şekilde işlenmemiş. Kamulaştırma ile alakalı bir karar yok. Misal olarak Arnavutköy ilçesiyle Başakşehir ilçesinin sınırlarında kanalın geçecek olduğu yerler var. Halen kanalın geçecek olduğu yerlerde imar vermekte, inşaat ruhsatı vermeye devam ediyor, planı da geçirmekte. Bu denli karma karmaşık bir süreç. İçerisinde hiç bir şekilde akıl ile birlikte bilim yok. Bizler teknik bir durumdaki verilerimizi açıklamaktayız. Her açıklamış olduğumuz veriye sonunda cümle değiştirip öyle cevap veriyorlar. Bizler ''bu şekilde olur'' açıklaması yapıyoruz. Karşılığında ise ''bu şekilde olmaz'' demekteler. Açıklamanın sorumlusu gibi bakan her gün çıkarak bir yanıt yetiştirmekte''

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.