Ekrem İmamoğlu'ndan Boğaz açıklaması geldi

Çevre ile Şehircilik Bakanlığı, Boğaziçi Kanunu'yla birlikte bir takım kanunlar üzerinde değişiklik gerçekleştirilmesini ön görmekte bulunan 28 maddeden oluşan sürpriz bir tane  kanun teklifi taslağı hazırlamış durumda.

Ekrem İmamoğlu'ndan Boğaz açıklaması geldi


Çevre ile Şehircilik Bakanlığı, Boğaziçi Kanunu'yla birlikte bir takım kanunlar üzerinde değişiklik gerçekleştirilmesini ön görmekte bulunan 28 maddeden oluşan sürpriz bir tane  kanun teklifi taslağı hazırlamış durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte boğaz bölgesinde yer alan 4 tane ilçe belediyesine ait durumda bulunan bütün yetkilere son vermekte bulunan bu taslak düzenlemeye bakılır ise boğazlar üzerinde bundan böyle yeni kurulacağı açıklanan Boğaziçi Başkanlığı'yla birlikte 2 tane yeni kurul söz sahibi konumunda yer alacak. Başkanlık ile birlikte kurulda yer alan üyeleri ise Cumhurbaşkanı atamış olacak.

Kanun teklifi üzerinde en fazla dikkat çekmekte bulunan nokta ise, İstanbul Boğazı üzerinde yer alan yetkinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınıp bütün üyelerini Cumhurbaşkanlığı'nın atayacak olduğu ''Boğaziçi Başkanlığı'na devrinin yapılacak olması. Başkanlığa devredilecek olan yetkilerin arasında ise boğaz bölgesinde yer alan imar ile birlikte cins değişikliklerinin belirlenebilmesi de yer alıyor.

Gündeme oturmuş durumda bulunan kanun taslağı ile alakalı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu özel bir açıklamada bulundu. Euronews'a konuşmada bulunan İmamoğlu, Boğaziçi Kanunu'yla birlikte bir takım kanunlar üzerinde değişiklik gerçekleştirilmesini ön görmekte bulunan 28 maddeden oluşan kanun teklifi taslağıyla alakalı olarak hukuki yollara başvuracak oldukları konusunda bir duyuruda bulundu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.