Elektronik sigara ile nargile konusunda sıkı denetim kararı çıktı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı  görevinde bulunan Fuat Oktay başkanlığı ile toplanmış olan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nun ilk toplantısı esnasında almış olduğu kararlar özet ile şu şekilde;

Elektronik sigara ile nargile konusunda sıkı denetim kararı çıktı


Cumhurbaşkanı Yardımcısı  görevinde bulunan Fuat Oktay başkanlığı ile toplanmış olan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nun ilk toplantısı esnasında almış olduğu kararlar özet ile şu şekilde;

1) Danışmanlık ile birlikte  rehabilitasyon, tedavi ve de  sosyal uyum süreçlerinin hepsini içeriğinde barındıran kapsamlı yaklaşım gösterilerek uyuşturucu ile mücadeleyi pekiştirmekte bulunan faaliyetlere ağırlık verilmiş olacak. Mecburi tedavi sürecini de içeriğinde barındıracak bir biçimde sonuç odağına sahip tedavi ile birlikte rehabilitasyon uygulamalarına zemin oluşturulmuş bulunacak hukuki bir altyapı oluşturulması sağlanacak.

2) Cezaevleri içerisinde, bağımlı olanlara yönelik sunulmakta bulunan danışmanlık ile birlikte tedavi işlemleri, rehabilitasyon ve de sosyal uyum sağlama süreçleri çok daha fazla etkin duruma getirilecek. Denetimli serbestlik kapsamında yer alanların yalnızca tedavi denetimli serbestlik süresi kapsamında değil, bütün 5 sene süresince destek tedavileriyle beraber kontrolleri de yapılmış olacak.

3) Madde bağımlısı olanlar da dahil pek çok suça ortam sağlamakta bulunan metruk binaların yıkılmasına çok büyük bir kararlılık ve hızlı bir şekilde devam edilip, sokak ile birlikte parkların güvenliklerine de ağırlık verilmiş olacak.

4) Tütün ile birlikte nargile ve  de yeni nesildeki tütün ürünlerini (elektronik sigara ile birlikte ötekileri) içeriğinde barındıracak bir biçimde tütünle mücadele mevzuatı üzerinde yer alan ihtiyaçlar tespit edilip güncellenmesi konusunda bir öneride bulunulacak ve söz konusu bu denetimler kolluk kuvvetlerinin destekleri ile çok daha fazla artırılacak.

5) Yasa dışı  bir şekilde bahis ile kumar siteleriyle mücadele konusunda kurumlararası işbirliği güçlendirilmiş olacak. Oyun salonlarıyla beraber internet kafelerle alakalı mevzuat içerisinde yer alan ihtiyaçlar tespit edilip bununla alakalı bir güncelleme gerçekleştirilecek. Davranışsal Bağımlılıklar İle Mücadele Eylem Planı  da en kısa zaman içerisinde yürürlüğe girmiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.