Erdoğan neden erken bir şekilde ayrıldı?

Libya ülkesinde kalıcı bir şekilde ateşkes ile birlikte siyasi sürecin başlatılması maksadıyla Almanya'da yer alan Berlin kenti içerisinde gerçekleştirilen konferans bitti.

Erdoğan neden erken bir şekilde ayrıldı?


Libya ülkesinde kalıcı bir şekilde ateşkes ile birlikte siyasi sürecin başlatılması maksadıyla Almanya'da yer alan Berlin kenti içerisinde gerçekleştirilen konferans bitti. Zirveden hemen sonra paylaşılan bildirge üzerinde, tek meclisin yanı sıra tek hükümet vurgusu da yapılmış oldu. Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Erdoğan, kritik zirve gerçekleştikten sonra yemeğe katılmayıp planlanmış olandan iki saat öncesinden Berlin'den ayrıldı. Erdoğan'ın yapmış olduğu bu hamlesinin arkasında ise, darbeci Sisinin yanı sıra darbeci Hafter'le aynı masa üzerinde oturmak istememesi yatmakta.

Yetkinreport platformu üzerinden Murat Yetkin'in sormuş olduğu soruları cevaplayan bir tane yetkili, Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Tayyip Erdoğan'ın Berlin'de gerçekleşen konferanstan niçin planlanandan iki saat önce ayrılmış olduğu şeklindeki soruyu, ''Hiçbir problem bulunmuyor. Yalnızca yemek için kalmadık. Dışişleri Bakanımız (Mevlüt Çavuşoğlu) ise yeme sonuna kadar oradaydı'' ifadeleriyle cevapladı.

Yetkili,  öte yandan Cumhurbaşkanı'nın yemeğe katılmam sebebini ''yoğun bir programı'' şeklinde ifade etti. Fakat Mısır Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Abdül Fettah El Sisi veyahut onun desteklemekte olduğu Libya'da yer alan isyancı güçlerin komutanlarından Halife Hafter'le aynı masaya oturmak istemiyor olmasına mo bağlı olduğu şeklindeki soruya, ''Hafter, liderlerin bulunduğu hiçbir tarafta olmadı'' ifadelerle cevap vermekle yetinmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.