Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin "Fetullah Gülen ile görüştünüz mü?" sorusuna "Pensilvanya'da oldu" yanıtını verdi!

Balyoz ve Ergenekon davaları döneminde Adalet Bakanlığı görevinde bulunan ve DEVA Partisi listesinden CHP Milletvekili adayı olan Sadullah Ergün katıldığı canlı yayında "Fetullah Gülen ile görüştünüz mü?" sorusunu yanıtladı. Ergin "Bulunduğu yerde Pensilvanya'da oldu. 2004-2005 olabilir. Sadece bir ziyaret oldu. Kalabalık bir heyetimiz vardı. Turistik ziyaret gibi gelinip geçildi." ifadelerini kullandı.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin "Fetullah Gülen ile görüştünüz mü?" sorusuna "Pensilvanya'da oldu" yanıtını verdi!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, DEVA Partisi listesinden CHP Milletvekili aday adayı olarak gösterilmesi sonrasında geçmiş dönemde kendisine gelen tepkiler yine gündeme düştü. 

Balyoz ve Ergenekon davalarının görüldüğü tarihlerde Adalet Bakanlığı görevini yürüyen Sadullah Ergin katıldığı canlı yayında kendisine sorulan soruları yanıtladı.

Milli Görüş'ten geldiğini belirten Ergin, siyasi çizgisinin belli olduğunu belirterek "Fetullah Gülen ile görüştünüz mü?" sorusuna yanıt verdi. Sadullah Ergin "Doğrudan bir görüşmem yok. Siyasetçilerin geniş görüşme yelpazesi vardır. Geçmişte bir görüşmemiş olmuş olabilir, çok eski.

Yurt dışında Amerika'da iken Türk Festivali vardı. Hatay'ın esnaf dernekleri gitmişlerdi. Türkiye'nin yerellerini tanıtan ürün satışları, folklorik şeyler yaptırıyordu. Bölgenin siyasetçileri, sivil toplum örgütleri Hatay'ı tanıtıyorduk. O esnada temas oldu. Bulunduğu yerde Pensilvanya'da oldu. 2004-2005 olabilir.

Sadece bir ziyaret oldu. Kalabalık bir heyetimiz vardı. Turistik ziyaret gibi gelinip geçildi. Benim çizgim belli. Milli Görüş'ten gelmiş bir insanım. Görüştüğümüz insanlar değil, yaptığımız işlere bakmak lazım." ifadelerini kullandı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.