EYT'liler bu habere üzülecek

Hazine ile Maliye Bakanlığı, bütçenin üzerine aşırı  bir şekilde yük getirecek olduğunu gerekçe göstererek EYT'lilerle alakalı olarak adım atılabilmesinin şimdilik olanaklı bir durumda bulunmadığına karar verdi. 2020 bütçesi içerisinde, EYT'liler ile alakalı olarak bir ödenek yer almıyor.

EYT'liler bu habere üzülecek


Hazine ile Maliye Bakanlığı, bütçenin üzerine aşırı  bir şekilde yük getirecek olduğunu gerekçe göstererek EYT'lilerle alakalı olarak adım atılabilmesinin şimdilik olanaklı bir durumda bulunmadığına karar verdi. 2020 bütçesi içerisinde, EYT'liler ile alakalı olarak bir ödenek yer almıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Grup Başkanvekili görevinde bulunan Engin Altay, Trilyonluk bütçe içerisinde halka düşmüş olan vergi ile zam'' ifadelerine yer vererek tepkisini göstermiş oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Grup Başkanvekili görevinde bulunan Engin Altay, 2020 senesine ait bütçesinin, adeta sihirli bir formülmüş gibi sunulmuş olduğunu vurgulayarak; ''Bütçe ile alakalı rakamlar büyüdü ve son olarak trilyonu bile geçmiş oldu ancak vatandaşın ekmeği hiç bir şekilde büyümemekte. Bütçenin iç kısmında EYT'liler, enflasyona ezilmeye devam eden memur ile birlikte işçiler, kullanmakta olduğu traktörüne haciz gelmiş çiftçiler, hastaneleri için icra gelmeye başlayan tıp fakülteleri, yurt bulmakta zorlanan öğrenciler, sokak içerisinde işsiz gezmekte olan gençlerimiz bulunmuyor. Trilyonluk bütçe üzerinde halka düşmüş olan vergi ile birlikte zam.'' şeklindeki ifadelere yer verdi.

Altay, yapmış olduğu yazılı açıklama içerisinde 2020 senesine ait bütçe teklifini değerlendirmiş oldu. Bütçe ile alakalı büyüklüğün 1 trilyon 96 milyar Türk Lirası şeklinde açıklanmış olduğunu da hatırlatan Altay, bütün kamu yatırımlarıyla ilgili olarak ayrılmış olan ödeneğin 88,5 milyar Türk Lirası tutarıyla fazla yetersiz kalmış olduğunu da savundu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.