Fındık fiyatı ile alakalı tepki gösterdi

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Ordu Milletvekili  görevinde bulunan Cemal Enginyurt, beraberinde yer alan Altınordu Ziraat Odasının Başkanı görevinde bulunan  Atakan Akça ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi'nin İl Başkanı görevinde bulunan  Köksal Şenyurt ve bir takım fındık üreticileri ile beraber Ordu Ticaret Borsası'nın hemen ön tarafında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Fındık fiyatı ile alakalı tepki gösterdi


Milliyetçi Hareket Partisi'nin Ordu Milletvekili  görevinde bulunan Cemal Enginyurt, beraberinde yer alan Altınordu Ziraat Odasının Başkanı görevinde bulunan  Atakan Akça ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi'nin İl Başkanı görevinde bulunan  Köksal Şenyurt ve bir takım fındık üreticileri ile beraber Ordu Ticaret Borsası'nın hemen ön tarafında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Milletvekili görevinde bulunan Enginyurt, Cumhurbaşkanı  görevindeki Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) Giresun kalitesiyle alakalı 17 Türk Lirası tutarında, levant kaliteyle alakalı olarak 16,5 Türk Lirası tutarından fındık alımı yapacağını açıklamış olmasına karşın, Ordu iliyle birlikte Fatsa Ticaret Borsaları tabelaları üzerinde serbest piyasanın fındık fiyatının 15 Türk Lirası tutarında yazılmış olduğunu, bunun  tam olarak hangi gerekçeler ile yazılmış olduğunun ve hangi fındık ihracatçısının bu fiyatlarla ürün almış olduğunun açıklanmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Ordu ile birlikte Fatsa Ticaret Borsası başkanlarının görevlerinden hızlı bir şekilde alınıp yerlerine kayyum atanmasını talep eden Enginyurt sonrasında ise; ''Bizler bu milletin hakkını yedirmemek amacıyla yemin ettik,  ve hiç bir şekilde yedirmeyeceğiz. Ordu ile birlikte Fatsa Ticaret Borsasının başkanlarına bir tane soru yöneltmeyi istiyorum. Pazartesi gününde bu tabela üzerine 15 Türk Lirası yazmışken Çarşamba Ticaret Borsası ise 16,75 Türk Lirası tutarında bir fiyat yazdı. Oda bir borsa, sende bir borsasın. Hiç  bir şekilde utanmadınız mı? Şimdi de hiç bir şekilde utanmadan sağı solu aramaya başlayarak arayı bulmaya çalışmaktalar. Utanmadan ve sıkılmadan devletin güvenlik kuvvetlerine başvuruda bulunarak söylüyorlar ki ''Efendim borsaya bir saldırı gerçekleştirecekler güvenlik tedbirleri alın.' Sen bizleri birer haydut mu sandın, haydut zannediyorsan aynaya bir bak. Bizler buraya demokratik bir şekilde tepkimizi göstermek amacıyla geldik. Bizler hakkımız ile birlikte emeğimizin karşılığını savunmak amacıyla geldik'' ifadelerine yer verdi.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.