Halk otobüslerinin yakıtlarını İBB karşılayacak

Koronavirüs salgınından dolayı alınmış olan tüm önlemler had safhaya çıkartılmış durumdayken, İstanbul Büyükşehir Belediye cephesinden dikkatleri çekmiş olan bir karar daha gelmiş durumda.

Halk otobüslerinin yakıtlarını İBB karşılayacak



Koronavirüs salgınından dolayı alınmış olan tüm önlemler had safhaya çıkartılmış durumdayken, İstanbul Büyükşehir Belediye cephesinden dikkatleri çekmiş olan bir karar daha gelmiş durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu sosyal medya üzerinden yapmış olduğu özel bir paylaşım üzerinde İstanbul ili içerisinde yer alan Özel Halk Otobüslerinin yakıtla birlikte şoför giderlerinin belediye tarafından karşılanacak olduğu konusunda bir açıklamada bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu sosyal medya üstünden yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''İstanbul ilinde yer alan toplu taşımanın kullanımı %83 oranında düşmüş durumdadır. Sosyal mesafenin korunabilmesi ve toplu ulaşımı kullanma mecburiyetinde bulunan vatandaşların sağlıklı bir şekilde ulaşımını sağlayabilmek amacıyla Özel Halk Otobüslerinin yakıtlarıyla birlikte şoför giderleri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tarafından karşılanmaya başlanacaktır'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Diğer taraftan, İçişleri Bakanlığının yeni tip olarak karşımıza çıkan koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelenin dahilinde paylaşmış olduğu şehir içi ve de şehirler arası çalışmaya devam eden toplu taşıma arabalarına yönelik genelgeye bakılırsa otobüsler, kapasitelerinin sadece yarısı kadar yolcu taşıma işlemine başlamış idi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.