İBB'nin hizmet binası taşınıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ne atanmış olan yeni yönetim ekibi, önemli  durumdaki ilk imar dosyasını Meclis'ten geçirmiş oldu.

İBB'nin hizmet binası taşınıyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ne atanmış olan yeni yönetim ekibi, önemli  durumdaki ilk imar dosyasını Meclis'ten geçirmiş oldu. Karar sayesinde yeni belediyenin hizmet binası, Seyrantepe'de yer alan metro istasyonunun da içinde bulunacağı 68.000 metrekarelik bir alanın üstüne yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski Belediye Başkanlığını yapan Kadir Topbaş'ın dönemi içerisinde, aynı bölge üzerinde 65 kata sahip belediye hizmet binası yapılması konusunda bir plan yapıldı. Fakat AR-GE çalışmalarıyla birlikte ''İBB'nin tarihi yarımada içerisinde kalmasının çok daha doğru bir durumda bulunacağı'' gerekçe gösterilerek bu söz konusu projeden 2015 senesinde vazgeçilmiş oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 12 sene öncesinde Seyrantepe ilçesine yapma konusunda isteği olduğu hizmet binasıyla alakalı konu tekrardan gündeme gelmiş bir durumda. 12 senenin içinde farklı tarihlerde çeşitli değişiklikler yapılan Seyrantepe hizmet binasıyla alakalı imar planları, 2017 senesi içerisinde yapılmış olan değişikliğe gerçekleştirilen itirazlardan sonra İBB Meclisi'nin Eylül ayında yapılmış olan toplantısının gündemine alınmış oldu. İBB Meclisi oy birliği ile birlikte, bahsi geçen araziyle alakalı yapılmış imar planlarını iptal edip, 2007 senesi içerisinde yapılmış olan plan koşullarına dönülmesi konusunda bir karar aldı.


Topbaş dönemi içerisinde bahsi geçen bu arazi üzerine, 65 kattan oluşan bir gökdelen yapılması konusunda plan vardı. Yapılması planlanmakta olan bu gökdelenin içinde, belediyeye ait olan hizmet birimlerinin yanında AVM ile birlikte sağlık tesis alanları, konaklama tesisleri, rezidans, motel, otel, kongre ve kültür merkezi bulunacaktı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.