İBB yeni metrobüse geçiş yapacak

İstanbul ilinde yer alan en önemli toplu taşıma arabalarından bir tanesi olan metrobüslerin yenilenecek olması günceme geldi.

İBB yeni metrobüse geçiş yapacak


İstanbul ilinde yer alan en önemli toplu taşıma arabalarından bir tanesi olan metrobüslerin yenilenecek olması günceme geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son zamanlarda metrobüsler üzerinde meydana gelen yoğunluğa çözüm bulabilmek amacıyla çalışmalarını devam ettiriyor. Şu zamanlarda test aşamalarında bulunduğu açıklanan yeni metrobüslerin eski metrobüslere bakıldığında kapasiteleri de daha üst seviyede olacak. Böylelikle de yeni alımı yapılacak metrobüslerin yoğunluğa da çok önemli bir ölçüde çare olabilmesi konusunda bir beklenti bar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu, gerçekleştirilen çalışmalarla alakalı olarak sosyal medya hesabı üzerinden özel bir paylaşımda bulundu. Twitter platformunun üstünden açıklamalarda bulunan İmamoğlu açıklamasında; ''Metrobüs ile alakalı yoğunluğu azaltabilmek amacıyla, yüksek kapasiteye sahip yeni nesil yerli metrobüsü test etmeye başladık'' şeklindeki ifadelerine yer verdi

Test aşamaları devam eden bu yeni metrobüslerle alakalı olarak konuşma gerçekleştiren İmamoğlu; ''Avantajları ile birlikte tasarımı yapılan bir metrobüs otobüsünü denemekteyiz. Alımını düşünmüş olduğumuz metrobüs aracının kapasitesi de bir hayli üst seviyede.

Durakların bazılarında her 2 taraflı bir şekilde iniş ve biniş sağlayabilme imkanına sahip daha ferah arabalar. Hem birikmeleri engellemiş olacak hem  ise daha fazla yolcuyu daha az arabayla taşıyabilecek  çok önemli bir süreç tanımı bulunuyor. Arkadaşlarım ise nerdeyse 1 aya yakın bir zamandır deneme sürüşleri yapmaya devam ediyorlar'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.