İmamoğlu bu rapor ile zora girecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin Başkanı  görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu'nun, ihtiyaç fazlası şeklinde nitelemeye başladığı ve hemen sonrasında görece geldiğinde Yenikapı Miting Alanı'na çektirmiş olduğu arabaları araştırmak amacıyla göreve başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Araştırma Komisyonu raporunu resmi bir şekilde açıkladı.

İmamoğlu bu rapor ile zora girecek


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin Başkanı  görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu'nun, ihtiyaç fazlası şeklinde nitelemeye başladığı ve hemen sonrasında görece geldiğinde Yenikapı Miting Alanı'na çektirmiş olduğu arabaları araştırmak amacıyla göreve başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Araştırma Komisyonu raporunu resmi bir şekilde açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte İYİ Partili üyelerin şerh düşmüş olduğu söz konusu bu rapor içerisinde; ''İhtiyaç fazlası şeklinde sergilenmiş olan arabaların makam arabası olmadığı ve görevli hizmet araçları olduğu tespit edilmiş durumdadır'' ifadelerine yer verildi. İstanbul büyükşehir Belediyesi'nin Meclisi içerisinde ''israf'' arabaları hususunu araştırmak amacıyla kurulmuş olan komisyon çalışmalarını da 5,5 aylık bir zamanda tamamlamış oldu. Komisyonun mevcut durumdaki raporu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündemine sunulmuş oldu. Söz konusu bu raporun ''Tespit ile Değerlendirme'' başlığının hemen altında özetle şu ifadelere yer verildi; ''Başkanlıkla ilgili makama sormuş olduğumuz sorulara uzun bir zaman boyunca yanıt verilmemiştir. Meclis içerisinde hususu dile getirmemiz sonrasında gecikmeli bir şekilde de olsa cevaben komisyonumuza yollanan dosya herhangi bir  şekilde üst yazı bulunmadan, imzasız bir şekilde ve ayrıca kaşesiz olarak yollanmıştı. İkazlarımızdan sonra tekrardan düzenlenmiş, imzalanmış ve  ayrıca komisyonumuza ulaştırılması sağlanmıştır. Bilgi almak maksadıyla komisyonumuza davet etmiş olduğumuz bürokratlar engellenmek istenmiş, komisyona gelmiş olan ve bilgi aktaran bürokratlar da bir müddet sonrasında görevden el çektirilmiş durumdadır. Bu ve buna benzeyen durumlardan dolayı komisyonumuza direkt bir şekilde bilgi akışı kısıtlanmış durumdadır''
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.