İmamoğlu zam konusunda açıklamada bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Başkanı görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu, 7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nın açılış programı için katılım gerçekleştirdi.

İmamoğlu zam konusunda açıklamada bulundu


İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Başkanı görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu, 7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nın açılış programı için katılım gerçekleştirdi. Fuardan çıkışı esnasında gazetecilerin ulaşım zammı konusunda sormuş olduğu soruya cevap veren İmamoğlu, vatandaşların tepki gösterme konusunda haklı olduğunu da ifade ederek; ''İnanın ki mevcut durumdaki maliyetlerin daha da altında bir zam gerçekleştirdik diyebilirim'' ifadelerine yer verdi.

Vatandaşların zam konusundaki tepkilerinde sonuna kadar haklı durumda bulunduğuna da vurgu yapan İmamoğlu, şu ifadelere yer verdi;

''- Vatandaşların zam yapılmasına tepki göstermesi kadar tamamen doğal bir şey bulunmuyor. Bu vatandaşın bir hakkı. Zira, bugün artık Türkiye içerisinde yaşamanın, yaşamla alakalı koşulların, ekonomik  durumdaki zorlukların da farkındayız. Bunu da açıkça bilmekteyiz. Üç seneden beri; 2017 senesinin Mayıs ayından bu yana zam yapmamış olan bir İstanbul ulaşımı bulunuyor. Otobüslerimiz tam üç seneden beri zam yapmamakta. Ancak Türkiye içerisinde gerçekleşen bu zam fırtınası için bizim dayanma  konusunda bir şansımız bulunmuyor. Yani yakıtla alakalı zammı, o tarihlerden bu tarihe kadar vatandaşlarımız da çok iyi bir şekilde biliyor. Tüm maliyetlerle alakalı olarak bizim yapmış olduğumuz zammın en az iki katı kadar bir artışla mücadele etmekteyiz. Bizim ise şu anda yapmış olduğumuz; hizmetimizi devam ettirebilme çabası.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.