İSPARK ile alakalı zam yapılmadığını açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Başkanı görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu, İSPARK ile alakalı bir zam kararının yapılmadığını ifade etti. İmamoğlu açıklamasında; ''Bu  yapılan bir zam kararı değildir. Finansal açıdan bir düzenlemedir düzenleme.

İSPARK ile alakalı zam yapılmadığını açıkladı


İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) Başkanı görevinde bulunan Ekrem İmamoğlu, İSPARK ile alakalı bir zam kararının yapılmadığını ifade etti. İmamoğlu açıklamasında; ''Bu  yapılan bir zam kararı değildir. Finansal açıdan bir düzenlemedir düzenleme. 60.000 tanenin üstünde indirimli faydalanan araba sayısı bulunuyor. Tamamını da elden geçirmiş olacağız. Sistem hatası ile alakalı olarak bazı yerler üzerinde uygulama eksikliği meydana gelmiştir. Bununla alakalı olarak var ise vatandaşların fazla yapılan tahsilatları iade edilmiş olacaktır.'' ifadelerine yer verdi.

İmamoğlu konuyla alakalı olarak şu açıklamaları gerçekleştirdi; ''Burda aslında bir sistem hatası bulunuyor. Bakın seçim esnasında bangır bangır zarar etmemekte  denilen bu kurumu teslim almış olmamız itibariyle 18 milyon Türk Lirası tutarında bir zararı bulunuyor. 60.000 tanenin üstünde bedava ve indirimli faydalanan araç sayısı bulunuyor. Hemen bu konuda bir talimat vererek ''Tespit edilmesi gerekli'' şeklinde konuştum. 3.000 tane değil, 5.000 tane değil, tam tamına 60.000 tane. Bedava diyorum, indirimli bir durumda diyorum. Tamamını elden geçirmiş oluyor. Hangi çağ üzerinde yaşamaktayız, elden verilen bir ücret. Burda çok büyük bir kaçak var, problem var. Ekim ayından itibaren tahsilat sistemi başlatmış olacağız. Geçici bir dönem boyunca teşvik edilebilmesi amacıyla, kredi kartını kullanarak 9 Türk Lirası tutarında ödeme yapacaksınız. Sistemin işlememekte olduğu bazı otoparklar bulunuyor. Verimsiz bir şekilde kullanılmakta. Bunlarla alakalı olarakta düzenlemeler başlatmış olacağız. İSPARK niçin sürekli olarak zarar etsin. Aylık olarak 2 ila 3 milyon Türk Lirası tutarında zarar ediyor. Zamla alakalı bir çalışma tabiiki de olacaktır. Şu anda böyle bir çalışma yoktur. Tüm bu söylemiş olduğum düzenlemeler bittikten sonra fotoğrafı çekerek ona göre hareket etmeye başlayacağız. Sistem hatası ile alakalı bazı yerler üzerinde uygulama eksikliği meydana gelmiştir. Bunla alakalı olarak var ise vatandaşların fazla bir şekilde alınan tahsilatları iade edilmiş olacaktır.''



 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.