Kılıçdaroğlu Amerika ziyareti konusunda çok sert çıkıştı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin lideri görevinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Erdoğan'ın 13 Kasım tarihindeki muhtemel Amerika Birleşik Devletleri ziyareti ile ilgili olarak ''Diplomatik yollar aracılığıyla bir özür dilenmesi gereklidir. 'Bu mektup ile birlikte maksat aşılmıştır' şeklinde konuşmalılar.

Kılıçdaroğlu Amerika ziyareti konusunda çok sert çıkıştı


Cumhuriyet Halk Partisi'nin lideri görevinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Erdoğan'ın 13 Kasım tarihindeki muhtemel Amerika Birleşik Devletleri ziyareti ile ilgili olarak ''Diplomatik yollar aracılığıyla bir özür dilenmesi gereklidir. 'Bu mektup ile birlikte maksat aşılmıştır' şeklinde konuşmalılar. Fakat bu şekilde olursa Erdoğan Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmelidir.'' ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Halk Partisi'nin lideri  görevinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin gündemi içerisinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Trump'ın Türkiye'yi aşağılamakta olan sözlerinin bulunduğu mektup yer aldı. Trump, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamış olduğu gün yani 9 Ekim tarihi içerisinde Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Erdoğan'a Suriye'nin kuzeydoğu bölgesinde yer alan durumla alakalı bir  tane mektup göndermiş, küstahça ifadelere yer vermişti. Cumhuriyet Halk Partisi'nin lideri  görevinde buluna nKılıçdaroğlu, mektup ile birlikte Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Erdoğan'ın muhtemel Amerika Birleşik Devletleri ziyaretiyle alakalı olarak çok sert ifadelere yer verdi.

Kılıçdaroğlu  ayrıca erken seçimle alakalı bir şekilde de; ''Seçim tamamıyla bir kişinin ortaya koyacak olduğu iradeye bağlı bir durumdadır. Zira parlamento içerisinde AK Parti grubunun bağımsız bir şekilde iradesi bulunmuyor. Dolayısı ile de Erdoğan bu süreçte seçime gider mi gitmez mi bunu hiç bir şekilde bilmemekteyiz ama verecek olduğu karar da bizi hiç bir şekilde ilgilendirmiyor. Bizler yarın  bir seçime gidilme kararı alınacakmış gibi çalışmaktayız.'' ifadelerine yer verdi.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.