Mahkum yakınları sevinecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile ittifak ortaklığı yapan AK Parti'nin masasına çok sık bir şekilde getirmekte olduğu ''af yasası''yla ilgili olarak Recep Tayyip Erdoğan'dan sürpriz bir açıklama gelmiş oldu.

Mahkum yakınları sevinecek


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile ittifak ortaklığı yapan AK Parti'nin masasına çok sık bir şekilde getirmekte olduğu ''af yasası''yla ilgili olarak Recep Tayyip Erdoğan'dan sürpriz bir açıklama gelmiş oldu. 2019 Senesini Değerlendirme Toplantısı esnasında bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında; ''İnfazla ilgili düzenlemeyi de içeriğinde barındıran ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamlamış olduk, birkaç hafta içerisinde de Meclis gündemine getirmiş olacağız'' ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, konuyla alakalı olarak şu ifadelere yer verdi;

''Kamu ile alakalı vicdanı hiç bir şekilde rahatsız etmeyecek, suçlu olanların cezalarını çekmekte olduğu, ceza adaleti sisteminin maksadına uygun, ölçülü ve de adaletli bir infaz rejiminin üstünde çalışmaktayız. Aynı biçimde, çok önemli bir çalışma olarak öne çıkan insan hakları eylem planını da birkaç ay içinde tamamlamayı planlamaktayız.

Farklı bir önemli reform ise, vatandaşlarımızın devletle arasındaki hukuki ihtilaflarının hiç bir şekilde yargıya gitmeden, arabuluculuk benzerindeki bir idari sulh sistemi kullanılarak çözümünü içeriğinde barındıran bir düzenlemedir. Bunla beraber vatandaşlarımızın idare veyahut kamu kurumlarının kendi arasında yer  alan uyuşmazlıkların hiç bir şekilde zahmetsiz ve hızlı bir biçimde çözüme ulaşmasını amaçlamaktayız. Bu husustaki hazırlıkları  ise 2019 senesinde bitirdik, inşallah yakın bir zamanda bu konu Meclis gündemine de gelmiş olacaktır.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.