Mansur Yavaş bir sözünü daha yerine getirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Mansur Yavaş, seçim dönemi içerisinde Ankara ilinde üniversite öğrenimi görmeye devam eden öğrenciler için su faturası konusunda bir indirim sözü vermiş idi.

Mansur Yavaş bir sözünü daha yerine getirdi


Ankara Büyükşehir Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Mansur Yavaş, seçim dönemi içerisinde Ankara ilinde üniversite öğrenimi görmeye devam eden öğrenciler için su faturası konusunda bir indirim sözü vermiş idi. Yavaş vermiş olduğu o vaadini de gerçekleştirmiş oldu. Belirli şartları taşımakta olan üniversite öğrencileri için su faturası üzerinde %50 oranında indirim uygulamasına başlanmış bir durumda.

15 Haziran tarihi itibariyle su tarifesinden tam olarak 156 tane öğrenci faydalandı. Okulların açılmış olmasıyla beraber abone sayısının çok daha fazla artmış olduğunu ifade eden ASKİ yetkilileri, bu söz konusu desteğin öğrencilerin ekonomisi için katkı sağlamakta olduğunu belirtti.

Ankara ili içerisinde üniversite öğrenimi görmek amacıyla farklı kentlerden gelmiş olan öğrenciler bu söz konusu uygulamadan ağırlıklı bir şekilde faydalanmaya başlamışken, ASKİ'ye başvuruda bulunan öğrenciler, bu söz konusu destekle ilgili olarak Yavaş'a da teşekkürlerini iletti. 

Başkent içerisinde öğrenim görmeye devam eden öğrencilere ekonomik bir şekilde destek sağlayabilmek maksadıyla başlatılmış uygulanmadan aşağıda yer alan şartları sağlayabilen öğrenciler fayda sağlayabilecek:

* Kamu kurumlarıyla birlikte kuruluşlarının yanı sıra özel sektör içerisinde gelir getiren bir işte çalışmamakta olması,
* Mezun olmuş bulunması ya da farklı bir neden dolayı okulu bırakması halinde aboneliğini kapatmış olması,
* Öğrenci Evi'nden faydalanacak abonenin her sene öğrenci belgesini ASKİ'ye ibraz edecek olması,
* Ailesi ile beraber yaşamamakta olması.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.