Mansur Yavaş'tan öğrencileri sevindirecek bir karar

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Mansur Yavaş'ın verdiği bir talimatla, 20 Ekim Pazar günü itibariyle 60 Türk Lirası tutarında bir ödeme yaparak 200 biniş gerçekleştirilebilen aylık  bir abonman öğrenci kartı dönemi başlamış olacak.

Mansur Yavaş'tan öğrencileri sevindirecek bir karar


Ankara Büyükşehir Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Mansur Yavaş'ın verdiği bir talimatla, 20 Ekim Pazar günü itibariyle 60 Türk Lirası tutarında bir ödeme yaparak 200 biniş gerçekleştirilebilen aylık  bir abonman öğrenci kartı dönemi başlamış olacak. İlk defa kullanılmaya başlayacak ''Aylık Abonman İndirimli Kart'' ile alakalı uygulamadan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile birlikte Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun sistemi üzerinde kayıtlı durumda bulunan 27 yaş ve altında yer alan öğrenciler faydalanabilecek.

Aylık abonman ANKARAKART içerisinde bakiye yüklemeleri yapılabileceği gibi aynı esnada aylık 60 Türk Lirası tutarında bir ödeme yapılarak 200 binişten oluşan (biniş biriminin adeti ise 0,30 kuruş tutarında) abonman kontör hakkı yüklenebiliyor olacak. Mevcut durumda indirimli bir şekilde öğrenci ANKARAKART'ı bulunanlar ise, bu söz konusu kartı aynı zaman içerisinde aylık abonman öğrenci kartı şeklinde kullanılabiliyor olacak.

Sistem ayrıca öncelik olarakta 200 binişten oluşan aylık abonman öğrenci kartına veriyor olacak. 200 binişten oluşacak kullanım hakkının sona ermesi durumunda mevcut halde yer alan indirimli  bir şekilde öğrenci ANKARAKART veyahut aylık abonman ANKARAKART devreye girmiş olacak. Ortalama olarak 250.000 tane öğrencinin  de söz konusu bu uygulamadan yararlanması konusunda bir beklenti var.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.