Mansur Yavaş yeni bir müjde daha duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Mansur Yavaş'ın vermiş olduğu talimattan hemen sonra öğrenciler için abonman kartla alakalı sistem 20 Ekim 2019 tarihinde resmen hayata geçmiş oldu.

Mansur Yavaş yeni bir müjde daha duyurdu


Ankara Büyükşehir Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Mansur Yavaş'ın vermiş olduğu talimattan hemen sonra öğrenciler için abonman kartla alakalı sistem 20 Ekim 2019 tarihinde resmen hayata geçmiş oldu. Öğrenciler için 60 Türk Lirası tutarındaki bir ödemenin karşılığında tam 200 biniş yapılabilecek aylık abonman öğrenci kartı sağlayacağı açıklanan bu uygulama üzerinde 27 olarak açıklanan yaş sınırının da kaldırılmış olduğu ifade edildi.

Söz konusu bu gelişmeyi Twitter hesabı üzerinden resmi bir şekilde duyurmuş olan Mansur Yavaş; ''Kıymetli durumda bulunan öğrencilerim, Öğrenciler İçin Abonman İndirimli Kart uygulamamız üzerinde, örgün  bir şekilde öğretim görmeye devam eden öğrencilerimizle ilgili yaş sınırını kaldırmış olduğumuzu duyurmayı istiyorum. Hemşehrilerimizin istekleriyle birlikte ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyor olacağız'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Yavaş vermiş olduğu yeni talimattan sonra Başkent içerisinde örgün  bir şekilde eğitim sistemi (lisenin yanı sıra ön lisans ile birlikte lisans,  ikinci öğretim ve lisansüstü eğitim) içinde bulunan büyün öğrenciler EGO otobüslerinin yanı sıra ANKARAY ile birlikte Metro ve de Teleferik hatları üzerinde aylık indirime sahip abonman kartından faydalanabilecek. Açıköğretim öğrencileri içerisinde de yaş sınırı 27 yaşla birlikte altı şeklinde sürüyor olacak.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.