Mersin Büyükşehir Belediyesi helikopterini satıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Baykanı  görevinde bulunanVahap Seçer, daha önceki başkan dönemi içerisinde alımı yapılan helikopteri ilk olarak hava taksi şeklinde kiralama yapmak istedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi helikopterini satıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesinin Baykanı  görevinde bulunanVahap Seçer, daha önceki başkan dönemi içerisinde alımı yapılan helikopteri ilk olarak hava taksi şeklinde kiralama yapmak istedi. Fakat talep olmadığından dolayı da satışa çıkartmış oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan Ulaşım Daire Başkanlığı, dönemdeki başkanı İYİ Partili Burhanettin Kocamaz'ın verdiği bir talimatla 2018 senesinde bakım ile pist masrafları da dahil  olmak üzere 16 milyon 472.000 Türk Lirası tutarında çift motora sahip bir helikopter satın aldı.


31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimler esnasında belediye başkanlığıyla alakalı koltuğu devralan Cumhuriyet Halk Partisi'nden Vahap Seçer, tasarruf tedbirlerinin dahilinde söz konusu bu helikopterin kiraya verilmesi konusunda bir karar vermiş oldu. Temmuz 2019 tarihi içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait  durumda bulunan bu helikopterin, bundan böyle Hava Taksi hizmeti de verecek olduğu konusunda bir duyuru yapıldı.

Saatlik kiralamayla alakalı fiyatı 9.000 Türk Lirası tutarında bulunan hava taksi için beklenmekte olan ilginin gelmemesinden dolayı, belediye söz konus ubu helikopteri satma konusunda karar verdi. Muhammen durumdaki bedeli 17 milyon 515.783 Türk Lirası + KDV şeklinde belirlenmiş bu helikopterle ilgili olarak 6 Kasım 2019 tarihi içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan Taş Bina Toplantı Salonu içerisinde ihale gerçekleştirilecek. Helikopter ise ihale günü gelmeden 10 iş gününden önce mesai saatlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan Heliportu üzerinde görülebiliyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.