MHP barajı geçmeyi başaramadı

KONDA firmasının yapmış olduğu son araştırmaya bakılırsa AK Parti2nin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte İYİ Parti ve  de Halkların Demokratik Partisi barajı geçmeyi başarırken Milliyetçi Hareket Partisi %9,8 oranıyla baraj altında kalmış oldu.

MHP barajı geçmeyi başaramadı


KONDA firmasının yapmış olduğu son araştırmaya bakılırsa AK Parti2nin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte İYİ Parti ve  de Halkların Demokratik Partisi barajı geçmeyi başarırken Milliyetçi Hareket Partisi %9,8 oranıyla baraj altında kalmış oldu. Bu söz konusu sonuç her fırsatta anket firmalarını yerden yere vurmakta olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin Lideri konumunda bulunan Bahçeli'yi daha da çok kızdırmış olacak.

Erken seçimle alakalı tartışmalar gündem içerisindeki sıcaklığını korumaya devam ederken KONDA isimli araştırma firması 2020 senesinin Aralık ayı içerisinde yapmış bulunduğu anketin sonuçlarını kamuoyuyla resmi bir şekilde paylaşmış oldu. Ankete katılmış olanların %39,8'lik kısmı oyunu AK Parti'ye verecek olduğunu ifade etmiş oldu. Cumhuriyetçi Hareket Partisi'ne oy vereceğini söylemiş olanların oranı %22,2 olmuş durumdayken, Halkların Demokratik Partisi'nin oy oranı da %10,7 olmuş durumda. Ankete katılım gerçekleştirenlerin %10,5'lik kısmı da İYİ Parti'ye oy verecek olduğunu kaydetmiş oldu. KONDA'nın yapmış olduğu ankette Cumhur İttifakının bloku içerisinde yer alan Milliyetçi Hareket Partisi'nin oy oranı da %9,8 şeklinde belirlenmiş oldu. Bu söz konusu sonuç her bir fırsatta anket firmalarını yerden yere vurmaya devam eden Milliyetçi Hareket Partisi'nin Lideri  konumunda bulunan Devlet Bahçeli'nin tepkisini çekecek gibi duruyor.

Diğer taraftan Saadet Partisi'nin yanı sıra Büyük Birlik Partisi ile  birlikte AK Parti'den ayrılmış olan isimler tarafından kurulmuş Gelecek Partisi ve de DEVA Partisi gibi öteki partilerin toplamda almış oldukları oy oranı da %6,9 şeklinde tespit edilmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.