Muharrem İnce o soruya da yanıt verdi

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Muharrem İnce, CNN Türk kanalında yer alan canlı yayın esnasında Ahmet Hakan'ın sunmuş olduğu Tarafsız Bölge isimli programda gazetecilerin sormuş olduğu sorulara cevap verdi.

Muharrem İnce o soruya da yanıt verdi


Cumhuriyet Halk Partisi'nden Muharrem İnce, CNN Türk kanalında yer alan canlı yayın esnasında Ahmet Hakan'ın sunmuş olduğu Tarafsız Bölge isimli programda gazetecilerin sormuş olduğu sorulara cevap verdi. İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanlığı'na aday olup olmayacağı hususunda ''Önce bir kurultay gelsin da'' ifadelerine yer vererek yanıtladı.

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı  aslında Cumhurbaşkanı adayı olmaya zorunludur'' ifadelerine yer vererek Kılıçdaroğlu'na da özel bir göndermede bulunmuş olan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü;

''Genel Başkan eğer çıkıp derse ki ben ''Cumhurbaşkanı adayı olacağım.'' kendisini  de sonuna kadar desteklerim. Ne istemekteyse orda olurum. Ben sağı veyahut solunda da dururum. Al arabayı dolaş ve  katkı sağla denirse bunu da sağlarım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olma konusunda mecburdur. Eğer yoksa da iddiası ortadan kalkmış olur. Kendisi aday olacaksa ben onun yanındayım. Aday olmadığı bütün durumlar içerisinde ben aday olmak amacıyla da ne gerekliyse onu yapacağım''

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi esnasında Ekrem İmamoğlu veyahut Abdullah Gül'ü aday göstermesi halinde tavrının nasıl olacağı konusunda bir soru yöneltilen İnce; ''Ekrem İmamoğlu çok farklı Abdullah Gül ise çok daha farklı. Partimde yer alan milletvekilleri ''Ekrem İmamoğlu aday olacak''  derse bana düşmüş olan görev ona yardımcı olabilmektir. ''Gül'' denirse de bakacağız onun için. Sayın Genel Başkan'ımız aday olduğu zamansa ben yokum. Ben hiç bir şekilde fal bakmam. Niçin ben kendimin aday olabileceği bir durumu konuşmayayım da başka birisini konuşayım. Gül aday olur ise, bakarız eğer o günde  gelirse'' ifadeleriyle bir yanıt verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.