Siyaset dünyasında çok daha yeni bir tartışma

İYİ Parti'nin Genel Başkanı  görevinde bulunan Meral Akşener'in Ahmet Davutoğlu ya da  Ali Babacan'ın kuracak olduğu partilerine ''Talep ederlerse vekil veririm'' şeklinde bir söz kullanmasına AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Mahir Ünal, ''kiralık vekil'' şeklinde bir yakıştırmada bulundu.

Siyaset dünyasında çok daha yeni bir tartışma


İYİ Parti'nin Genel Başkanı  görevinde bulunan Meral Akşener'in Ahmet Davutoğlu ya da  Ali Babacan'ın kuracak olduğu partilerine ''Talep ederlerse vekil veririm'' şeklinde bir söz kullanmasına AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Mahir Ünal, ''kiralık vekil'' şeklinde bir yakıştırmada bulundu. Ünal öte yandan; ''Milletin seçmiş olduğu bu vekiller, genel başkanın talimat vermesiyle farklı bir partiye hiç bir şekilde kiralanamaz'' ifadelerine yer verdi.

Siyaset dünyasında çok daha yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş olan Meral Akşener'in sözleri ile alakalı olarak ilk değerlendirme  ise AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı  görevinde bulunan Mahir Ünal'dan gelmiş durumda.

Genel Başkan Yardımcısı  görevinde bulunan Ünal, Akşener'in  söylemiş olduğu ''İsterler ise vekil verebilirim'' şeklindeki ifadeleriyle ilgili olarak ''kiralık bir vekil'' şeklindeki benzetmede bulunup; ''Türk siyaseti üzerinde bir bidat adeta oluşturmuş durumdalar. Bu ise, ''kiralık vekil'' fazlasıyla çirkin bir ifade bunun ben de farkındayım. Milletin mevcut durumdaki iradesi kimsenin tekelinde bulunmamaktadır. Sizler parti içinde yer alan demokrasiden söz edeceksiniz, millet iradesinden söz edeceksiniz. Sonrasında ise milletin iradesi ile Cumhuriyet Halk Partisi veyahut İYİ Parti'den seçilen vekilleri kiralık olarak vereceksiniz. Sonrasında da diyeceksiniz ki demokrasiyi güçlendirebilmek amacıyla bunu yapmaktayız'' ifadeleriyle konuşma yaptı..
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.