Sözleşmeli çalışanları sevindirecek açıklama

Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan sonunda talimat vermiş bir durumda, taşeron işçilerin hemen sonrasında senelerdir kadro ile birlikte maaş ve  de sosyal güvencesi olmadan çalışan süreli sözleşmeli personelin (SSP) problemleri de çözüme kavuşmuş oluyor.

Sözleşmeli çalışanları sevindirecek açıklama


Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan sonunda talimat vermiş bir durumda, taşeron işçilerin hemen sonrasında senelerdir kadro ile birlikte maaş ve  de sosyal güvencesi olmadan çalışan süreli sözleşmeli personelin (SSP) problemleri de çözüme kavuşmuş oluyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülmüş olan çalışmalara bakılır ise; makyöz ile birlikte kuaför ve senarist benzerindeki 10.000 tane SSP'li  personel sosyal hakkına kavuşmuş olacak.

Devlet Opera ve Bale'nin yanı sıra  Devlet Tiyatroları ile birlikte Cumhurbaşkanlığı'nın Senfoni Orkestrası ve de  Sinema Genel Müdürlüğü'nde çalışan personeller yılbaşı itibariyle sözleşmelerini de imzalayabiliyor olacak. 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girmesi konusunda planlar yapılan bu düzenlemeyle beraber mağdur  durumda tek bir tane bile sanatçı kalmamış durumdayken, bunun dahilinde ise çalışan personellerin sigortaları 30 gün üstünden yatıyor olacak, kıdem tazminatları birikmeye başlayacak ve izin konusunda hakları da bulunacak. Konuyla alakalı olarak gelişmeleri net bir şekilde açıklamış bulunan Kültür ile Turizm Bakanı görevinde bulunan Mehmet Nuri Ersoy; ''Bu aslında fazlasıyla eski bir husus, bakanlığa getirilir getirilmez kangren durumuna gelen bu işe sahip çıkmış oldum. Çalışmamızı net bir şekilde Külliye'ye sunmuş bir durumdayız fakat Sayın Cumhurbaşkanımız, öteki bakanlıkların da benzeyen haldeki personelleri amacıyla genel bir düzenleme hazırlanabilmesi konusunda talimatta bulundu ve artık bu konuda da sona gelmiş durumdayız.'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.