Ülkemizden ne kadar mülteci ayrıldı?

Türkiye, sınırlardan geçme konusunda isteği bulunan göçmenleri durdurmama konusunda karar aldıktan hemen sonra ilk sırada Suriyeliler olmak üzre mülteciler Yunanistan'ın yanı sıra Bulgaristan'a geçmeyi talep ediyor.

Ülkemizden ne kadar mülteci ayrıldı?


Türkiye, sınırlardan geçme konusunda isteği bulunan göçmenleri durdurmama konusunda karar aldıktan hemen sonra ilk sırada Suriyeliler olmak üzre mülteciler Yunanistan'ın yanı sıra Bulgaristan'a geçmeyi talep ediyor. İçişleri Bakanı görevinde bulunan Soylu, 1 Mart Pazar günü saatler 09:55 itibari ile Edirne üstünden tam tamına 76.358 tane mültecinin ülkemizden ayrılmış olduğunu da belirtti.

Geçmiş olduğumuz perşembe akşamında Türkiye'yi yasa boğmuş olan bir haber geldi ve İdlib kentinde tam tamına 34 tane askerimizin şehit olduğu haberi geldi. Türkiye, acı durumdaki bu haberin hemen sonrasında Avrupa'ya gitme konusunda isteği bulunan mültecileri durdurmayacak olduğunu bütün dünyaya duyurmuş oldu. Bu söz konusu hamle Avrupa Birliği üzerinde ve ayrıca Birleşmiş Milletler üzerinde de ses getirmiş oldu. Kuruluşlar ise hem Türkiye'ye hem ise dünya üzerine mülteci göçünü durdurabilmek amacıyla harekete geçme konusunda bir çağrıda bulundu.

İçişleri Bakanı görevinde bulunan Süleyman Soylu, Twitter sayfası üzerinden yapmış olduğu söz konusu paylaşım esnasında ülkemizden ayrılmış olan mülteci sayısını resmi bir şekilde açıkladı. Bakan görevinde bulunan Soylu, paylaşımı esnasında ''Saatler 09:55'ten itibaren Edirne üstünden ülkemizden ayrılmış olan göçmen sayısı; 76.358'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.