Ümit Özdağ ''Diyanet İşleri Başkanı Türk tarihine düşmandır''

Son dönemde çıkışlarıyla çokça gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ cuma namazı nedeniyle gittiği camide cuma hutbesi sırasında vaaz veren imama ''Atatürk'ü anmayacak mıyız? Atatürk'e rahmet okumayacak mıyız?" tepkisini gösterdi. Olayı izleyen cemaatın yüzünden şaşırdıkları belli olurken Özdağ ''Atatürk'ün ruhuna fatiha" diyerek dua okumaya başladı. O anlar saniye saniye cep telefonu kamerasına yansıdı.

Ümit Özdağ ''Diyanet İşleri Başkanı Türk tarihine düşmandır''

Siyasette kendine has üslubu ve son dönemde mültecilerle ilgili çıkışlarıyla gündemden düşmeye Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ dün cuma namazı nedeniyle camiye gitti, cuma hutbesini okumakta olan imama Mustafa Kemal Atatürk'ün adını anmadığından dolayı tepki gösteren Özdağ sosyal medyada viral oldu. 

Atatürk'ü anmayacak mıyız?

Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüler paylaşılırken Ümit Özdağ hutbe okuyan hocaya ''Atatürk'ü anmayacak mıyız? Atatürk'e rahmet okumayacak mıyız?" diyerek tepki gösterdi. Gelen tepkiler sonrasında hocanın hutbe okumaya durmadan devam etmesi sonrasında Özdağ "Atatürk'ün ruhuna fatiha" diyerek ellerini açığ dua etti. 

Diyanet İşleri Başkanı Türk tarihine düşmandır

Cuma namazı çıkışında Afyonkarahisar İl Müftülüğüne giderek basın açıklaması yapmak isteyen Ümit Özdağ müftülük binası dışında yaptığı açıklamada ''Türk Ordusu'nun Afyon'da Yunan ordusuna karşı büyük taarruzu başlattığı yüzüncü yıl dönümü. Bugün cuma hutbesinde ne Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ne de Sultan Alparslan'ın adı geçmiyor. Metnin içinde bu zaferi kazanan Türk milletinin adı da yok. Bu Diyanet İşleri Başkanı Türk tarihine düşmandır, Türkiye Cumhuriyeti'ne düşmandır. Duyduk ki İngiltere'de Londra'da ev satın almış. Anlaşılan o da yurt dışına kaçmaya çalışıyor. Allahtan kork. Gerçekten Müslüman olsanız İslam'ın son büyük taarruzunu yöneten Atatürk'ü rahmetle anarsınız. Ama sizi kimse rahmetle anmayacak. Bu ne biçim bir ahlaksızlıktır. Sizin yüzünüzden, sizin bu yobazlığınız yüzünden millet Cuma namazına gitmiyor artık. Son bir senede Anadolu'da 20 senede olmadığı kadar ateizm ve deizm sizin yüzünüzden gelişti. Sen deist yetiştirdin. Senin İslam'a verdiğin zarara bir tek Erdoğan vermiştir. Allah Atatürk'ün ruhunu şad etsin." ifadelerine yer verdi.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.