Rüzgar sörfü nedir?

Rüzgar sörfü eğitim alınmadan yapılamayan, sade olan donanımlar ile ancak çok fazla sabır istemekte olan  bir spor dalıdır.

Rüzgar sörfü nedir?

Rüzgar sörfü eğitim alınmadan yapılamayan, sade olan donanımlar ile ancak çok fazla sabır istemekte olan  bir spor dalıdır. “Denge” rüzgar sörfü sporunun bel kemiğini oluşturmakta olan ana unsurdur. İşte bu sebep ile de rüzgar sörfüne başlamakta olan adaylar için ilk eğitim karada başlamaktadır… Denge ile duruş pozisyonlarının uzun bir süre çalışılmasının sonrasında ise ikinci bölüm olan su da gerçekleştirilmesi gereken eğitimlere geçilir. Suda gerçekleşmekte olan eğitimlerde ise sırası ile sörf tahtasının üstüne düzgün bir şekilde çıkmak, sörf tahtasından düşmeden yelkeni kaldırabilme ve sörf tahtası üzerinde hareket edebilme teknikleri öğrenilir. Sörf tahtasının üzerinde düşmeden  durmayı başarabilen öğrenci için çok daha zorlu  fakat en son aşama olan yelkenin düzgün bir şekilde kaldırılması eğitimine geçilir. Yelkeni düzgünce kaldırabilmek ve kontrol edebilmek oldukça zor olan bir iştir. Bu aşamada ise kolların kuvvetleri, omuz, göğüs vede sırt gücü devreye girmekte ki bu da ilk  eğitim gününün sonunda size vücudunuzun sızlayacak olan noktalarını adresleyebilmektedir. Tüm bu süreçler ise asla moralinizi bozmamalıdır, çünkü sabır, istikrarlı olmak ve sistemli çalışma sayesinde hemen herkes rüzgar sörfü sporunu yapabilir.  Eğer bir defa sebat edebilme başarısını gösterirseniz de ara vermek zorunda kalsanız bile rüzgar sörfünü yaşamınız boyunca yapabilirsiniz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.