Apple şirketi bükülen iPad konusunda açıklama yaptı

Birkaç gün öncesinde yeni iPad Pro modeli bükülme hususunda gündeme gelmişti. Kargosunu teslim almış olan kişilerin karşılaştıkları bu kötü durumdan sonra Apple şirketinden bir açıklama yapıldı.

Apple şirketi bükülen iPad konusunda açıklama yaptı


Birkaç gün öncesinde yeni iPad Pro modeli bükülme hususunda gündeme gelmişti. Kargosunu teslim almış olan kişilerin karşılaştıkları bu kötü durumdan sonra Apple şirketinden bir açıklama yapıldı.

Daha fazla 11 ile 12.9 inç büyüklüğe sahip modellerde gerçekleşmekte olan bu bükülme hali, Apple şirketi tarafından gerçekleştirilen ilk açıklamada sorunun kendilerinden kaynaklanmamakta olduğu şeklinde bir açıklama ile birlikte geçiştirildi. Yaşanan bu durumla ilgili sessiz kalmış olan Tim Cook’un tam tersine Apple şirketinin yöneticilerinden Dan Riccio bu konu ile alakalı konuşma yapmayı tercih etti.

Riccio açıklamasında ''Son  yaşanan olaylar da göz önüne alındığı zaman yeni iPad Pro modelinin dizayn ve de yapı açısından Apple şirketinin en yüksek kalitedeki standartlarını karşılamakta olduğunu açıkça ifade etmeliyim. Ürün geliştirme aşamaları içerisinde gerekli ölçümlerle birlikte kontroller titizlikle yapılmakta. Son çıkmış olan iPad Pro modelinin kalınlığı  ise yaklaşık olarak 400 mikron. Bu ise şimdiye kadar üretilmiş en ince iPad anlamına gelmekte.  5.9 milimetre kalınlığına sahip iPad Pro modelinin günlük kullanım esnasında bir probleme sebep olmadığını da rahat bir şekilde söyleyebilirim.'' ifadelerine yer verdi.

iPad Pro modelinin bükülme problemi hakkında Apple şirketi yetkilisinin yapmış olduğu açıklamaya karşın pek çok kullanıcı da yaşamakta oldukları bu sorunu sosyal medya üzerinden paylaşmış görünmekte. Youtube üzerinde yer almış olan bu bükülme testleri içerisinde yeni iPad modellerinin çok basit bir şekilde ortasından kırılabildiğine şahit oluyoruz. Mikrofonun bulunduğu kısmın bükülme testi esnasında en zayıf nokta olduğu görülmekte.

iPad ürününün kullanıcıları 14 gün içinde cihazlarını değiştirebilme hakkına sahip olsalar bile bu türdeki bir durumla karşılaşmak Apple şirketi hariç (!) bütün herkesin canını çok fazla sıkmış gözükmekte.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.