Apple şirketi geri adım atmış durumda

Geçmiş olduğumuz Nisan ayı içerisinde Apple şirketi, ebeveynlerin çocukları üstünde bir takım kısıtlama ile birlikte gözlemler gerçekleştirebilmelerine fayda sağlayan bir takım uygulamaları App Store üzerinden kaldırma kararı almıştı.

Apple şirketi geri adım atmış durumda


Geçmiş olduğumuz Nisan ayı içerisinde Apple şirketi, ebeveynlerin çocukları üstünde bir takım kısıtlama ile birlikte gözlemler gerçekleştirebilmelerine fayda sağlayan bir takım uygulamaları App Store üzerinden kaldırma kararı almıştı. bu duruma gerekçe şeklinde ise ''Mobile Device Management (MDM)'' ismine sahip teknolojinin gizlilikle alakalı ihlalleri içermesini göstermiş olan Apple şirketi, kaldırdığı uygulamalar arasında yer alan OurPact isimli uygulamayı App Store'a yeniden ilave etti.

MDM isimli teknoloji ile birlikte 3. parti  yapılan uygulamalar, uygulamanın kurulu bir durumda olduğu cihazla alakalı bir çok bilgiye erişim sağlayabiliyor. Konumu ile birlikte kullanılmaka olan öteki uygulamalar, e-mail hesapları, kameralarla alakalı izinler ve tarayıcı geçmişi benzerindeki bilgilere erişim sağlayabilen bu uygulamalar, App Store platformu üzerinde yer alan politikalarına aykırı bir durumda olduğundan dolayı birer birer uygulama marketi üzerinden kaldırılmaktaydı.

Ebeveyn kontrolüyle alakalı özellikler açısından ''Ekran Süresi'' isimli özelliği yapmış olan Apple şirketinin benzer özellik sunan uygulamaları yasaklamayla alakalı girişimde bulunmasının da, uygulama geliştiricileri tarafından kendisine ait uygulamasını yaygınlaştırabilmek maksadıyla yapılmış olduğu ileri sürülmekteydi. Apple şirketinin gizlilikle alakalı durumdaki bahanelerini tamamen ''yanıltıcı'' bulmuş olan OurPact  isimli platformun yetkilileri, MDM'nin söz konusu özel bilgilere  hiç bir şekilde erişim sağlamamakta olduğu konusunda açıklama yapmıştı. 

Şimdilerde de OurPact isimli uygulama, hiçbir tane özellik ile birlikte erişim kısıtlaması yapılmadan yeniden App Store üzerinde yayınlanmaya başladı. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.