Apple şirketi o uygulamayı güvenlik açığından dolayı kaldırdı

Apple şirketi, tam bir şekilde ifade edilmeyen güvenlik açığından olayı Apple Watch'lar üzerinde yer alan Walkie-Talkie isimli uygulamayı devre dışı bir şekilde bırakmış oldu.

Apple şirketi o uygulamayı güvenlik açığından dolayı kaldırdı


Apple şirketi, tam bir şekilde ifade edilmeyen güvenlik açığından olayı Apple Watch'lar üzerinde yer alan Walkie-Talkie isimli uygulamayı devre dışı bir şekilde bırakmış oldu. Bugün içerisinde TechCrunch'a  özel bir şekilde bilgi vermiş olan Apple şirketi, güvenlik açığı sonrasında bir bireyin iPhone cihazına, kişinin hiç bir izni bulunmadan erişim sağlanabildiğinden dolayı uygulamayı devre dışı bırakmış olduğunu ifade etti.

Apple şirketi, bu hatadan dolayı özür diledi ve problem düzeltilene kadarki süre içerisinde uygulamanın kullanılamayacak olduğunu ifade etti. Apple şirketinin açıklaması da şöyle;

''Walkie-Talkie isimli uygulama üzerinde yer alan bir güvenlik açığı bizlere aktarıldı ve bizler de bu uygulamayı devre dışı bırakıp problem üstüne odaklanmaya başladı. Müşterilerimizden, bu konuda bir problem oluştu ise özür dilemekteyiz ve söz konusu özelliği en kısa zaman içerisinde geri getirecek olduğumuzu da bildirmeyi istemekteyiz. Şu anda söz konusu bu güvenlik açığını kullanıp herhangi bir şekilde kötü kullanım  yapılmış olduğu tespit edilmedi fakat müşterilerimizin güvenliği ile birlikte gizliliğini ciddiye almış olduğumuzdan dolayı uygulamayı devre dışı bırakmış olduk. Bu problemle alakalı yeniden kullanıcılarımızdan özür dilemekteyiz.''

Apple şirketi, söz konusu  güvenlik açıklarının ifade edildiği bir platform sayesinde bilgilendirilmiş oldu ve güvenlik açığının bu güne kadar kötüye kullanılmamış olduğunu ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.