Catalina sürümüyle 200 taneden çok uygulama çalışmıyor olacak

Apple şirketinin WWDC 2019 isimli lansman esnasında tanıtmış olduğu macOS işletim sisteminin yeni sürümünün isminin Catalina olarak karşımıza çıkacağı bilinmekteydi.

Catalina sürümüyle 200 taneden çok uygulama çalışmıyor olacak


Apple şirketinin WWDC 2019 isimli lansman esnasında tanıtmış olduğu macOS işletim sisteminin yeni sürümünün isminin Catalina olarak karşımıza çıkacağı bilinmekteydi. Yeni karşımıza geleceği açıklanan bu macOS sürümünün en fazla ilgi çeken özelliği, iPad ile alakalı desteğin arttırılmış durumda bulunması olacak. Catalyst şeklinde isimlendirilmiş olan bu proje içerisinde iPad platformu için uygulama geliştirmekte olanlar, uygulamalarını artık daha da basit bir biçimde bilgisayarlara entegre edebiliyor olacaklar.

macOS Catalina isimli işletim sisteminin getirmiş oldukları kadar götürmüş olduları da bulunacak gibi gözüküyor. Daha şimdiki dönemde Catalina sürümüyle çalışmayacak  olduğu açıklanan 235 tane uygulamayla yavaş bir şekilde vedalaşabilirsiniz. Gerçekleştirilen açıklamaya bakılır ise daha önce çıkan sürümler üzerinde çalışmaya devam eden 235 tane uygulama, Catalina isimli sürümle beraber emekliye ayrılmış olacak.

Catalina isimli sürümün beta sürümünü çalıştırmakta olan 3. taraf yazılım geliştiricilerinden bir tanesi, desteğin kesilmiş olduğu uygulamaların bulunduğu listeyi  de açık bir şekilde keşfetmiş oldu. Geliştirici  durumda yayınlanan betalar, yazılım tasarımı yapanların uygulamalarının daha sürüm başlatılmadan önce bir işletim sistemi güncellemesi ile çalışıp çalışmayacak olduğunu belirlemeler konusunda çok fazla yardımcı olmakta.

macOS Catalina'nın işletim sistemi sürümünün desteklememekte olduğu uygulamaların ayrıntılı listesi, iOS işletim sistemi  geliştiricisi ve  aynı zamanda Apple  şirketinin blog yazarlarından biri olan Steve Moser tarafından ''The Tape Drive'' ismine sahip web sayfası üzerinde açıkça paylaşıldı. Uyumsuz  durumda bulunan uygulamaların arasında Creative Cloud ile birlikte QuickBooks isimli uygulama da dahil pek çok eski uygulama yer alıyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.