Chrome masaüstü için karanlık mod özelliği yolda

İnternet tarayıcısı kullanmakta olan bir çok insan açısından tarayıcı üzerinde bir karanlık modunun yer alması büyük önem taşır. İnternet kullanıcıları, ekranların çok daha  az parlamasını tercih edebilmekteler.

Chrome masaüstü için karanlık mod özelliği yolda


İnternet tarayıcısı kullanmakta olan bir çok insan açısından tarayıcı üzerinde bir karanlık modunun yer alması büyük önem taşır. İnternet kullanıcıları, ekranların çok daha  az parlamasını tercih edebilmekteler. Google Chrome tarayıcısını kullananlar da uzun bir zamandan beri uygulamanın bir tane karanlık modunun yer almasını istiyordu. Apple şirketinin kullanıcıları iOS 13 işletim sistemi ve macOS Mojave işletim sistemi üzerinde karanlık modu bulunan bir tarayıcı kullanabilmekteydi. Şimdi ise sıra, gerek mobil platformlarda gerek masaüstü veya laptoplarda karanlık mod isteği olan Google Chrome kullanıcıları için gelmiş oldu. 

Chrome isimli tarayıcının karanlık modu şu an içerisinde hazır bir şekilde gözükmemekte ve kullanıcıların alternatiflerinden ilk sırada yer alan, ekranı daha  da koyu bir vaziyete getirmekte bulunan bir ayarı yapmaktan geçmekte. Google platformu da web siteleri üzerine de tamamen doğal bir  tane karanlık mod ilave etmeyi çok fazla istiyor. Bundan dolayı da Google şirketi şimdilerde 5 tane değişik karanlık mod seçeneği sunmaya başladı.

HSL ile birlikte CIELAB üzerinde yer alan L harfi, belirli bazı renkleri açık  veyahut koyulaştırmak amacıyla kullanılmakta. CIELAB,  2 tane modun çok daha gelişmiş olarak yazılanı olsa bile ulaşan haberlere bakılır ise halen üstünde çalışmalar sürüyor. Bu söz konusu 2 tane basit modun temel açıdan bakıldığında sadece renkleri değiştirecek olduğu, diğer 3 tane modun da belirli parametrelere bakılarak seçimler gerçekleştirip hareket edecek olduğu konusunda bir düşünce var.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.