Dijital pazarlama Z kuşağı ile zirvede

AdColony şirketiyle beraber Global Web Index şirketinin  gerçekleştirmiş olduğu araştırmaya bakılırsa, günlük olarak ortalama 4 saat 15 dakika geçirmiş oldukları bir zamanla Z kuşağı mobil alışverişlerin en güçlü grubu şeklinde görülmekte.

Dijital pazarlama Z kuşağı ile zirvede


AdColony şirketiyle beraber Global Web Index şirketinin  gerçekleştirmiş olduğu araştırmaya bakılırsa, günlük olarak ortalama 4 saat 15 dakika geçirmiş oldukları bir zamanla Z kuşağı mobil alışverişlerin en güçlü grubu şeklinde görülmekte. 100 milyar dolar tutarında çok büyük bir harcama potansiyeline sahip durumda bulunan Z kuşağının %81'lik kısmı da, markaların çok daha samimi durumda bulunmasının gerekli olduğunu düşünmekte.

Benzeyen bir düşünceyi paylaşmış olan Y kuşağı üzerinde bu oran %78 seviyelerindeyken, X kuşağının düşüncesi de %73 seviyelerinde.  Tüketim alışkanlıklarının üstünde gerçekleştirilmiş olan ölçümle beraber ortalama 100 milyar dolar tutarındaki bir harcama güçleri bulunmakta olduğu tespit edilen bu araştırmaya bakılırsa, Z kuşağı gün içinde ortalama  bir şekilde 4 saat 15 dakika kadar telefonuyla zaman geçirmekte. Z kuşağı ayrıca, dijital mecralar üzerinde geçirmiş oldukları zamanla beraber mobil alışverişlerin de en güçlü grubu şeklinde de konumlanmakta. Dijital dünyaya entegre durumda bulunan markalar, stratejilerini belirleme esnasında bu  söz konusu grubun mobil dünyada üzerinde yer alan davranışlarının yanı sıra tercihleri ile beraber beklentilerini  de göz önünde bulundurmakta.

 

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.