Facebook şirketi gizli durumdaki paylaşımlarınızı kategorize etmekte

Facebook platformunun gönderileri sınıflandırması amacıyla dünyanın genelinde binlerce sayıda personeli yer alıyor.

Facebook şirketi gizli durumdaki paylaşımlarınızı kategorize etmekte


Facebook platformunun gönderileri sınıflandırması amacıyla dünyanın genelinde binlerce sayıda personeli yer alıyor. Gönderiler ise, yapay zekayı çok daha fazla geliştirmek ve daha da yeni ürünlerle alakalı bilgiler vermek amacıyla sınıflandırılmakta. Fakat söz konusu bu personeller kişilerin hem açık bir şekilde hem ise gizli durumdaki gönderilerini görebildiğinden dolayı insanların bazıları da bunu gizlilik ihlali şeklinde değerlendirmekte.

Reuters tarafından yapılmış olan habere bakılırsa, Hindistan içerisinde çalışmakta olan 260 tane personel, 2014 senesinde Facebook üzerinde yer alan gönderilerini sınıflandırabilmek amacıyla 1 seneden daha çok bir zaman harcadı. Facebook platformu, Reuters’a vermiş olduğu demeç içerisinde firmanın bu söz konusu bilgileri yeni özellikler geliştirebilmek ve potansiyel  durumdaki reklamlarla alakalı kullanmakta olduğunu belirtti.

Dünya'nın genelinde Facebook platformu, pek çok firmanın yapay zekasını geliştirebilmeye hizmet etmek amacıyla 200 tane kadar benzeyen sınıflandırma projesine sahip bir durumda. Bu söz konusu olay aslına bakacak olursanız çokta garip bir olay değil çünkü pek çok sosyal medya devi firma, yapay zekayla alakalı programını geliştirebilmek amacıyla '‘veri incelemesi’' amacıyla personel işe almakta. Tabii ki de bu  kullanıcıların ne kadar hoşuna gitmiş olacak, orası hiç bir şekilde bilinmez.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.