Facebook'tan instagram ile alakalı flaş karar

Facebook şirketi; ''Platformumuzun bütünlüğünü koruyabilmek amacı ile harekete geçeceğiz'' ifadelerini kullanarak Instagram platformu üzerinde sahte beğeniler ile birlikte paylaşımlar ve de takipçiler satıp para kazanmayı sürdüren Yeni Zelandalı firmaya karşı bir dava açtı

Facebook'tan instagram ile alakalı flaş karar


Facebook şirketi; ''Platformumuzun bütünlüğünü koruyabilmek amacı ile harekete geçeceğiz'' ifadelerini kullanarak Instagram platformu üzerinde sahte beğeniler ile birlikte paylaşımlar ve de takipçiler satıp para kazanmayı sürdüren Yeni Zelandalı firmaya karşı bir dava açtı. Açılmış olan dava içerisinde, firmanın faaliyetlerini tamamen durdurması ve Instagram platformunu manipüle etmekte oldukları amacıyla tazminat ödemesi talep edilmekte.

Likesocial adına sahip site üzerinde kullanıcılar, 50 ila 2.000  tane arasında değişen sahte takipçiyi 10 ila 99 dolar tutarındaki fiyat aralığında 1 haftalık satın alabilmekteler. Facebook platformu, dava içerisinde ''Müşterilerine milyonlarca sayıdaki otomatik beğeniyi sunabilmek amacı ile bir bot ve Instagram hesabının ağını kullanmaktalar. Sanıkların tarafından kontrol edilmiş olan Instagram hesapları tarafından bazıları gün içerisinde on binlerce beğeni atmaktaydı'' şeklindeki ifadelerine yer vererek durumun ciddiyetini açık bir şekilde ortaya koydu.

Bu ise, Facebook platformunun sahte hesaplara açmış olduğu 2. dava. Geçmiş olduğumuz ay Facebook platformu, firmanın sahip bulunduğu platformlarda beğeni ile birlikte takipçi satışı gerçekleştiren Çinli firmaya da dava açmıştı. Görünene bakılır ise Zuckerberg, sahte hesaplar ile birlikte beğenilerle üçüncü parti kişilerin gelir elde ediyor olmasından hiç bir şekilde memnun değil.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.