Google'da çalışanların artık Zoom uygulaması kullanması yasak

Dünya çapında büyük bir üne sahip arama motorlarından Google, koronavirüs sebebiyle bu dönem içerisinde insanlar tarafından çok sık bir şekilde kullanımı gerçekleştirilen bir tane uygulamaya yasak getirmiş oldu.

Google'da çalışanların artık Zoom uygulaması kullanması yasak


Dünya çapında büyük bir üne sahip arama motorlarından Google, koronavirüs sebebiyle bu dönem içerisinde insanlar tarafından çok sık bir şekilde kullanımı gerçekleştirilen bir tane uygulamaya yasak getirmiş oldu. Zoom ismine sahip video konferans yazılımını personellerin dizüstü bilgisayarları üzerinde kullanmasını yasaklamış bulunan Google şirketi, söz konusu kararın gerekçesini de güvenlik nedenleri şeklinde açıklamış oldu.

Google şirketinin personelleri son dönemler içerisinde çok büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmış olan Zoom uygulamasını kullanamıyor olacak. Personellerin dizüstü bilgisayarları üzerinde Zoom  isimli video konferans yazılımını kullanmasını yasaklamış olan firmanın bu kararı almasının hemen sonrasında, gizlilik ile birlikte güvenlik endişelerinin bulunmakta olduğu ileri sürüldü. Google şirketinin sözcüsü görevinde bulunan Jose Castaneda da Reuters'a yapmış olduğu özel bir açıklama içerisinde; ''Yakın bir sürede, güvenlik ekiplerimiz Zoom Desktop Client kullanımı gerçekleştiren personellere, güvenlik standartlarımızı karşılamadığı için bundan böyle kurumsal bilgisayarlar üzerinde çalışmayacak olduğunu'' ifade etti. 

Zoom ismine sahip uygulama şu an içerisinde öğretmenler ile birlikte firmalar tarafından kullanımı gerçekleştirilen en popüler video konferans uygulamalarının arasında kendisine yer bulmuşken; ardımızda bırakmış olduğumuz günler içerisinde güvenlik açığından dolayı söz konusu görüşmelerle birlikte ses kayıtlarının başka kişiler tarafından ele geçirilebilecek olduğu da ortaya çıkmış durumda. Zoom adlı platformun CEO'su görevinde bulunan Eric Yuan, uygulamalarının güvenlik hususunda bazı açıklarının bulunduğunu kabul etmiş olduklarını ve  söz konusu raporlanan her güvenlik açığının düzeltilmesi amacıyla çok yoğun bir çalışma içinde bulunduklarını ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.