Google'dan Konuşmadan acil durum çağrısı yapabilen yeni bir uygulama

Acil durumlar esnasında, insanların  bahsi geçen olayı acil servis operatörü için sözlü bir şekilde iletemiyor oldukları zamanlar bulunmaktadır.

Google'dan Konuşmadan acil durum çağrısı yapabilen yeni bir uygulama


Acil durumlar esnasında, insanların  bahsi geçen olayı acil servis operatörü için sözlü bir şekilde iletemiyor oldukları zamanlar bulunmaktadır. Google şirketinin getirmiş olduğu bu özellik; yaralanma ile birlikte tehlikeli  bazı durumlar ya da  konuşma bozukluğunuz bulunuyorsa fazlasıyla işinize yarayabilecek gibi gözüküyor.

Acil bir numarayı arama esnasında Google Phone isimli uygulama, yakın bir zamanda ''Konum ile birlikte acil durum çeşidini sessizce paylaş'' özelliklerinin yanı sıra 'Konuşmadan operatörü uyar'' şeklindeki bir panele de sahip olarak gelecek. Sağlık ile birlikte  itfaiye ya da polis ögesine dokunma işleminden sonra telefonunuz, acil durum operatörü ile konuşmaya başlayacak. Bu  söz konusu deneyim, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da yer alan Pixel cihazları üzerindeki çağrı ekranını çok fazla anımsatmakta.

Google şirketinin konuyla alakalı olarak yapmış olduğu açıklama da şöyle;

''Bu  söz konusu yeni özelliği olabildiği kadar yararlı duruma getirebilmek amacıyla Ulusal Acil Durum Numarası Birliği de yer almak üzere kamu güvenliği kuruluşları içerisinden geri bildirimler toplamaya deva ediyoruz ve insanları  çok daha fazla güvende tutabilmek amacıyla Acil Durum Hizmetleri Topluluğu'yla başlamış olan işbirliğimizi de devam ettirmeyi ummaktayız.''


Söz konusu bu yeni özellik, ilk önce Amerika Birleşik Devletleri içerisinde gelenecek aylarda kullanılmaya başlanmış olacak. Pixel  modelinde yer alan telefonlar ilk önce bu özelliğe erişim sağlayabilecek. Daha sonrasında ise Google Telefon isimli uygulamayı kullanmakta olan öteki Android işletim sistemi cihazlar da bu  yeni gelecek özelliği kullanabiliyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.