Hayatı Apple Watch sayesinde kurtuldu

Amerika Birleşik Devletleri asıllı teknoloji devlerinden biri olan Apple şirketinin akıllı saatlerinden Apple Watch isimli ürün, aynı iPhone cihazlarda bulunduğu olduğu gibi ACİL SOS isimli bir özelliğe sahip.

Hayatı Apple Watch sayesinde kurtuldu


Amerika Birleşik Devletleri asıllı teknoloji devlerinden biri olan Apple şirketinin akıllı saatlerinden Apple Watch isimli ürün, aynı iPhone cihazlarda bulunduğu olduğu gibi ACİL SOS isimli bir özelliğe sahip. Bu söz konusu özellik kullanıldığı zaman hem acil yardımlarla alakalı servisler aranmakta hem ise daha öncesinde seçilmiş kişilere (misal anne ile baba) acil yardım servislerinin aranmış olduğunu ve anlık bir şekilde konumu içeriğinde bulunan bir mesaj (SMS) yollanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük göllerinden bir tanesi olan Michigan Gölü üzerinde jet ski sürmekte olan Chicago asıllı Phillip Esho, çok büyük bir tane dalga ile karşılaştığından jet skisi alabora olmuş bulundu. Esho'yla birlikte cep telefonu da suyun içine düşerek hemen gözlerden kayboldu.

Etrafında bulunan teknelerde yer alan insanların yardım amaçlı çağırdıkları halde kendisini görmemiş olduğunu ve duymadığını ifade eden Esho, dalgaların da kendisini suyun dip kısmına doğru itmekte olduğunu ifade etti.

Paniğe kapılmadan karar vermiş bulunan Esho, hızlı bir şekilde kolunda takılı durumda olan Apple Watch isimli cihazın ACİL SOS isimli modunu aktif hale getirdi. Telefon ile bir bağlantısının kurulup kurulmamış olduğundan emin olmamış olan Esho, yalnızca birkaç dakika sonrasında üstünde Chicago Polislerine ait bir tane helikopterin ve etrafında ise sahil güvenlik botlarının belirmiş olduğunu belirtti.

Apple Watch isimli ürüne sahip olmasaydı ne denli kötü şeylerin meydana gelebileceğini hayal bile edememekte olan Phillip Esho, yaşamını da Apple Watch isimli ürüne borçlu olduğunu ifade ediyor. Phillip Esho'nun yaşamış olduklarıyla birlikte Apple Watch isimli ürün, bir insanın daha yaşamını kurtarmış bir durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.