Huawei şirketinin yeni modellerinde o uygulamalar yer almayacak

Trump yönetimin yapmış olduğu açıklamaların sonrasında ilk önce Google şirketi, Huawei şirketinin Android işletim sistemi lisansını iptal etmiş olduğunu resmi bir şekilde duyurmuştu

Huawei şirketinin yeni modellerinde o uygulamalar yer almayacak


Trump yönetimin yapmış olduğu açıklamaların sonrasında ilk önce Google şirketi, Huawei şirketinin Android işletim sistemi lisansını iptal etmiş olduğunu resmi bir şekilde duyurmuştu. Bu durumun hemen sonrasında Intel şirketi ile Qualcomm şirketinin tarafından yapılmış olan açıklamalara bakıldığında da, Huawei şirketiyle olan anlaşmaların durdurulmuş olduğu, Çin asıllı teknoloji üreticilerinden Huawei şirketine çip satmayacak oldukları açıklamasını yapmışlardı. Yaşanmış olan söz konusu bu gelişmeler sıcaklığını korurken Huawei şirketi de hiç bir şekilde boş durmamış, kendisine ait işletim sistemleri üstünde çalışmakta olduklarının duyurusunu yapmıştı. Trump'ın yapmış olduğu açıklamaların ilk gününün üzerinden bugüne kadarki geçen süreç içerisinde söylemler kesinlikle bir yumuşama göstermemiş, hatta git gide sertleşmeye devam etmişti. Gelinmiş olan son noktaya bakıldığında da Huawei şirketine yaptırım uygulamakta olan firmaların arasına yeni bir tanesi daha katılmış oldu. Pek çok zaman gücü ile eleştirilmekte olan Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu Facebook şirketi, Huawei şirletine bir yaptırım uygulayacak olduğu duyurusunu yaptı.

Huawei şirketi, kendisine ait olan işletim sistemini oluşturabilmek amacıyla çalışmalarını devam ettirse bile aslına bakıldığında Facebook şirketinin söz konusu bu hamlesi, Huawei şirketinin geliştirmiş olduğu işletim sisteminin tek  bir başına beklenmekte olan etkiyi yaratamayacak gibi duruyor. Bu durumun nedeni Facebook şirketi tarafından yapılmış olan açıklamalar içerisinde, yeni üretimi yapılacak olan Huawei modelleri üzerinde Facebook ile birlikte Instagram ve de WhatsApp uygulamalarının ön yüklü bir şekilde gelmeyecek olduğunun ifade edilmiş olmasıdır. Bu ise dünya üzerindeki en popüler hale gelen uygulamalarının Huawei telefonlar üzerinde kullanılmayacak olduğu anlamına gelmekte. Fakat şu anda Huawei şirketinin telefonları üzerinde bu uygulamalara sahip durumda bulunan kullanıcıların bu söz konusu yaptırımdan hiç bir şekilde etkilenmeyecek oldukları, uygulamalarını ise olağan bir biçimde kullanmaya devam edecek oldukları ifade edildi. Bu durum ile beraber hali hazır bir şekilde bu uygulamaları kullanmakta olan Huawei  şirketinin kullanıcıları, uygulamaların bütün yeni güncellemelerini de almayı sürdürecekler.

Bu  söz konusu yaptırım kararı ile alakalı Huawei şirketinden şu anlık  bir açıklama yapılmadı fakat bu söz konusu yaptırım Huawei şirketini biraz daha köşeye sıkıştıracak gibi duruyor. Şimdi  ise gözler Huawei şirketine çevrilmiş bir durumda. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.