İlk defa Çin dışında AirPods üretimi yapacak

Apple şirketinin üretim sahasını Çin'in dışına çıkartma hedefiyle ilgili olarak AirPods’ların deneme üretimlerini Vietnam içerisinde yapma konusunda hazırlıklara başladı.

İlk defa Çin dışında AirPods üretimi yapacak


Apple şirketinin üretim sahasını Çin'in dışına çıkartma hedefiyle ilgili olarak AirPods’ların deneme üretimlerini Vietnam içerisinde yapma konusunda hazırlıklara başladı. Apple şirketi, AirPods denemeleriyle alakalı önemli fason üreticileri arasında yer alan  GoerTek şirketiyle anlaşma yaptı.

Firma, hali hazırda uzun bir zamandan beri kablolu özelliğe sahip EarPods isimli ürünün üretimini Vietnam içerisinde yapıyordu fakat AirPods isimli ürünün üretimi daha öncesinde Çin'in dışına hiç bir şekilde çıkartılmamıştı. AirPods isimli ürünün, Apple şirketinin en hızlı büyüme gösteren ürünü olarak öne çıktığını da anımsatmamız gerekli. AirPods isimli ürün, 2017 senesi içerisinde 20 milyon tane satılmaktayken geçmiş olduğumuz yıl da 35 milyon tane satış rakamına ulaşmayı başarmış idi.

Şu an da bakıldığı zaman Vietnam, Çin'in karşısında fazlasıyla umut veren bir alternatif şeklinde gözükmekte. Öte yandan Foxconn benzerindeki öteki Apple şirketinin tedarikçileri de yakın bir gelecek içerisinde burda fabrikalar açma konusunda bir düşüncede.

Tabiiki de burda nitelikli iş gücü benzerindeki türkü bir takım zorluklar da yer alıyor. Çin’in yalnızca 15’te biri büyüklüğüne sahip bulunan bu ülke, öte yandan Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'ın tarafından da olası gümrük tarifesi yükseltilmesiyle tehdit altında.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.