Instagram'dan çocuk güvenliği açıklaması

Çocuk güvenliği ile alakalı politikalara hiç bir şekilde uymamasından dolayı çok sık bir şekilde eleştirilerin hedefinde yer alan sosyal medya uygulamalarından bir tanesi olarak öne çıkan Instagram platformu, uygulama üzerine kayıt gerçekleştirecek kullanıcılar için 13 yaş sınırı getirmiş oldu.

Instagram'dan çocuk güvenliği açıklaması


Çocuk güvenliği ile alakalı politikalara hiç bir şekilde uymamasından dolayı çok sık bir şekilde eleştirilerin hedefinde yer alan sosyal medya uygulamalarından bir tanesi olarak öne çıkan Instagram platformu, uygulama üzerine kayıt gerçekleştirecek kullanıcılar için 13 yaş sınırı getirmiş oldu. 1 milyar taneden çok kullanıcıya ev sahipliği yapmakta olan Instagram platformu, 13 yaşından ufak durumda bulunan kullanıcıların uygulamayı kullanmalarını resmi bir şekilde yasaklamış oldu.

Paylaşılmış olan söz konusu bu yeni gelişmelere bakılır ise, Facebook platformuyla birlikte Instagram platformu 13 yaşın altında bulunan kullanıcıların hesaplarını hızlı bir şekilde kilitlemek amacıyla yeni moderatörler görevlendirmiş durumda. Bahsi geçen bu politika değişikliğine yönelik paylaşılmış olan bir blog yazısının içinde ''Yaş bilgilerini sormak ufak yaşta bulunan kullanıcıların Instagram platformuna kaydolmasını önlemiş olacak ve onları korumaya yarar sağlayacak'' şeklindeki ifadelerine yer verilmiş oldu.

Instagram platformu, bahsi geçen bu kararı bugün itibariyle uygulamaya koymuş oldu. Platform  söz konusu bu karar dahilinde yeni kullanıcılar için doğum tarihlerini girmelerini talep ediyor.

Bu  söz konusu adım aynı zaman içerisinde bu uygulamayı Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini koruma Yasası'yla (COPPA) uyumlu bir duruma getirmeyi de amaç edinmiş durumda. Firmadan yapılmış olan açıklama içerisinde öte yandan, kullanıcılardan talep edilecek yaş bilgisinin öteki kullanıcılarla paylaşılmayacağı ifade edildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.