Instagram platformu hesap silinmeden önce uyarıda bulunacak

Instagram isimli popüler hale gelen platform nefret söylemi ile birlikte  çıplaklık, sanal zorbalık ve ayrıca öteki uygunsuz içerikler benzerindeki şeylerin sonrasında hesapların platform üzerinden tamamen silinmesi konusunda bir takım değişiklikler gerçekleştirdi

Instagram platformu hesap silinmeden önce uyarıda bulunacak


Instagram isimli popüler hale gelen platform nefret söylemi ile birlikte  çıplaklık, sanal zorbalık ve ayrıca öteki uygunsuz içerikler benzerindeki şeylerin sonrasında hesapların platform üzerinden tamamen silinmesi konusunda bir takım değişiklikler gerçekleştirdi. Yapmış olduğu ilke güncellemesiyle beraber, hesapları silinmek amacıyla işaretlenmiş bulunan kullanıcılar artık hesapları daha silinmeden önce uyarı almaya başlayacak.


Instagram platformu, uygulamanın herkes açısından çok daha iyi bir yer olabilmesini sağlamak maksadıyla Facebook ile yapılmış çalışmaların sonrasında kullanıcı hesaplarının silmesiyle alakalı olarak koşullarında çok daha yeni bir değişiklik kararı almış oldu.

Instagram platformu paylaşmış olduğu blog gönderisi içerisinde, bu söz konusu değişikliğin firmanın koşullarını devamlı olarak ihlal etmekte bulunan hesapların hızlı bir şekilde tespitinin sağlanıp kaldırılmasına yardımcı olabileceğini açık bir şekilde ifade etti.

Şu anda işlemekte bulunan koşullara bakılırsa belli bir seviyede koşulları ihlal etmiş olan içeriği bulunan kullanıcıların hesapları kapatılıyor. Koşulların yenilenmiş durumdaki haliyle beraber sadece belli  bir oranı bulunan kullanıcılar değil, belirli bir zaman aralığı içerisinde belirlenmiş ihlallerle alakalı sayıyı geçen kullanıcıların da hesapları siliniyor olacak.

Öte yandan koşulların yeni haliyle beraber hesapları silinme riski altında bulunan kullanıcılara bir bildirim yollanıyor olacak. Bu söz konusu bildirim, aynı zaman içerisinde gerçekleştirilen işleme itirazla alakalı bir seçenekte yer alıyor olacak.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.