Instagram platformu mesajlaşma uygulamasının fişini çekti

Görünüşe bakılır ise fotoğraf paylaşma mikroblogu olan sosyal medya platformu, önümüzdeki ay direkt mesajlaşma uygulamasına karşı olan desteğini sonlandırmış olacak.

Instagram platformu mesajlaşma uygulamasının fişini çekti


Görünüşe bakılır ise fotoğraf paylaşma mikroblogu olan sosyal medya platformu, önümüzdeki ay direkt mesajlaşma uygulamasına karşı olan desteğini sonlandırmış olacak. Uygulama içerisinde yer alan konuşmalar kaybolmayacak fakat Instagram uygulamasının iç kısmına taşınmış olacak.

Sosyal medya endüstrisinin üstüne incelemeler gerçekleştiren Matt Navara tarafından yapılmış olan bir Twitter paylaşımı esnasında kullanıcıların artık  bu uygulamaya girdikleri zaman bir uyarı mesajı ile karşılaşacak oldukları da belirtilmiş oldu. Direct for Instagram isimli uygulamasının gelecek ay kaldırılacak olduğu bilgisi de burda ortaya çıkmış oldu.

Instagram platformuna ait olan bu uygulama, sosyal medya platformunun mevcut durumdaki  popüleritesi göz önüne alındığı zaman çokta başarılı  bir durumda değildi ve pek çok istek görmemekteydi. Aslında yine uygulamanın niçin kaldırılmış olduğu hususunda bir açıklama gerçekleştiirlmedi. Görünüşe bakılır ise bu söz konusu uygulama da Facebook Messenger’i takip ediyor olacak.

Direct isimli uygulama Aralık 2017 senesi içerisinde Şili ile birlikte İtalya, İsrail, Türkiye, Portekiz ve  de Uruguay’da gerçekleştiirlen testlerle kullanıma açılmış idi. Uygulamanın daha sonrasında ise dünyanın genelinde yayılması planlanmaktaydı.

Gerçek açıdan bakıldığında çokta bir ömrü bulunmayan uygulama ilk açıklanmış olduğu dönemde adeta Snapchat’i andırmaktaydı. Instagram platformunun yetkilileri 4 seneden beri platformun bir parçası haline gelen mesajlaşma özelliğinin kendisine ait uygulaması olması durumunda çok daha verimli kullanılabilecek olduğunu ifade etmişti.

Instagram platformu tarafından şu zamana kadar konuya yönelik bir açıklama hiç bir şekilde gelmedi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.