Instagram platformunun o özelliği popülerleşmekte

Dünya üzerindeki en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram, günlük olarak 500 milyon tane, aylık  olarak ise 1 milyar tanenin üstündeki kullanıcısından dolayı normal bir fotoğraf paylaşma uygulamasından daha da fazlası durumuna gelmiş bir vaziyette.

Instagram platformunun o özelliği popülerleşmekte


Dünya üzerindeki en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram, günlük olarak 500 milyon tane, aylık  olarak ise 1 milyar tanenin üstündeki kullanıcısından dolayı normal bir fotoğraf paylaşma uygulamasından daha da fazlası durumuna gelmiş bir vaziyette. O kadar ki; artık bir çok marka ile birlikte kuruluş, trafiklerinin  çok önemli bir bölümünü de Instagram üzerinden elde etmekte.

Instagram platformunun  kuruluşlar açısından en büyük durumdaki eksisi, bağlantıya sahip metinler ilave etme özelliğinin yer almaması. Dolayısıyla da paylaşmış olduğunuz herhangi bir  tane gönderinin açıklama veyahut yorum bölümüne bir bağlantı bırakıp takipçilerinizi de o linke yönlendirememektesiniz. Aslında yine de kullanıcıların çok sık bir şekilde kullanmış olduğu bir yöntem yer alıyor bu ise, link profilimde.

Instagram platformu, profiliniz içerisine bir internet sayfası ilave etmenize izin vermekte. Kullanıcılar ise takipçilerini yönlendirmeyi istemekte oldukları bağlantıyı bu kısma ilave ederek gönderilerinin açıklama bölümüne de '‘link profilde’' yazısını ekliyorlar. Bu  söz konusu yöntem, normal bir bağlantıya sahip metin kadar etkileşim almıyor olsa da trafik oluşturma hususunda fazlası ile başarılı.

Yeni yapılmış olan bir araştırma, link profilde isimli özelliğin git gide popülerleşmiş olduğunu ortaya çıkartmış oldu. Araştırmaya bakılır ise link profilde isimli özellik yalnızca son bir sene içerisinde 3 kat daha çok kullanılmaya başlanmış bir durumdayken, Instagram platformu üzerinden elde edilmiş olan toplam trafiğin %10 ila %15’lik bir kısmını oluşturmakta. Bu oran aslında az gibi duruyor olsa bile Instagram platformu üzerinde bağlantı yönlendirmek amacıyla daha çok seçenek bulunmamakta.

Instagram platformu üzerinde bir bağlantıya yönlendirebilmek amacıyla en basit yol ise sponsorlu içerikler oluşturabilmek. Tabii ki de bununla ilgili fazlasıyla ciddi bir bedeli gözden çıkartmanız gerekiyor. Başka bir yolda Instagram Hikayeler’e bir bağlantı ilave etmek. Bu söz konusu özellik de sadece 10.000 tane ve üstündeki takipçiye sahip profiller tarafından kullanılabilmekte bu sebepten dolayı trafiğin komplesine sahip bulunduğunu söylemek olanaklı durumda değil.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.