İnternetin neden çöktüğü açıklandı

İnternet erişimiyle alakalı olarak meydana gelen problemle alakalı Türk Telekom tarafından bir açıklama yapıldı

İnternetin neden çöktüğü açıklandı


İnternet erişimiyle alakalı olarak meydana gelen problemle alakalı Türk Telekom tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklama içerisinde; ''Bahsi geçen bu erişimdeki aksaklıklar, dünya üzerinde bir çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabilmekte olduğu ''Siber Saldırı''yla alakalı olup saldırılar bu defa Türk Telekom şirketinin DNS'lerine yönelik yapılıyor'' şeklindeki ifadelere yer verildi.

Türk Telekom tarafından yapılmış olan açıklama şöyle;

''20 Ocak 2020 Pazartesi gününde internet erişimiyle gerçekleşen problemlere yönelik, Türk Telekom olarak halkımız ile birlikte paydaşlarımızı bilgilendirme konusundaki sorumluluğumuz kapsamında bir açıklama gerçekleştirilmesi gereği doğmuş durumdadır.

Bahsi geçen bu erişim aksaklıkları, dünya üzerinde bir çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabilmekte olduğu ''Siber Saldırı''yla alakalı olup saldırılar bu defa da Türk Telekom'un DNS'lerine yönelik olarak gerçekleştirilmektedir.

Türk Telekom'un alanı içerisinde yetkin bir siber güvenlik uzmanları, söz konusu bu saldırıları bertaraf edebilmek, yurt içi ile birlikte yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde sürdürebilmek amacıyla çok yoğun bir çalışma içindedir.

Ülkemizin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip durumda bulunan Türk Telekom'un, gerekli bütün önlemleri alıp, kullanıcılarımızın bu söz konusu saldırılardan etkilenmemesi amacıyla çalışmalarını devam ettirdiğini kamuoyunun bilgisine sunmaktayız.''
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.