iOS 13 için 4. geliştirici betası paylaşıldı

Yazılım devlerinden birisi olan Apple şirketi, mobil işletim sistemlerinden iOS'u devamlı olarak yenilemekte.

iOS 13 için 4. geliştirici betası paylaşıldı


Yazılım devlerinden birisi olan Apple şirketi, mobil işletim sistemlerinden iOS'u devamlı olarak yenilemekte. Güncel tutmaya devam ettiği iOS isimli işletim sisteminin yeni sürümüyle alakalı yayınlama hazırlıkları yapan Apple şirketinin beta (test) süreci esnasında da nerdeyse her geçen gün başka bir yenilik ortaya çıkmakta.

Bugün meydana gelen bir gelişme de Apple şirketinin beta test sürümünün 4. paylaşmış olması. Tahmin edersiniz ki söz konusu bu beta sürümler, hataların ortadan kaldırılması ve nihai  durumda gelecek sürümün sorunsuz olması amacıyla var olduğu için halka açık bir şekilde gerçekleştirilmemekte.

Apple şirketinin bugün paylaşmış olduğu iOS 13 Developer Beta 4 isimli test sürümünün dahilinde gelecek günler içerisinde iOS 13 Public Beta 4 sürümünü de kullanıcılara özel olarak paylaşması konusunda bir beklenti var.

Neler Yeni?
- Ayarlar uygulamasının iç kısmında yapılan yetkisiz girişimlerle beraber kullanıcının şifrelerinin çalınmasına imkan sağlayan açık tamamen kapatıldı.
- 3D Touch ile alakalı performans geliştirilmesi yapıldı.
- Mesajlar isimli uygulamanın içinde yer alan sesli mesaj simgesinde yenileme yapıldı.
- Ana menü içerisinde uzun basmayla açılmakta olan düzenleme menüsü üzerinde değişiklikler gerçekleştirildi.

Apple şirketinin paylaşmış olduğu bu betayı indirebilmek amacıyla da ücretli bir  tane geliştirici üyeliğizin olması gerekli. Uygulama geliştirmekte olanların ellerinde yer alan uygulamalarını yeni işletim sistemine uyarlayabilmeleri açısından imkan sunan bu özel beta süreci, çok fazla karasız olmasından dolayı da sıradan test kullanıcılarına hiç bir şekilde sunulmamakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.