Kullanıcılar Instagram'a gelecek yeni reklamlarla bezebilir

Sosyal medya sayfalarının fazlasıyla büyük bir bölümünün para kazanma yöntemi nerdeyse aynıdır. Bu söz konusu platformlar, yeteri kada insanı bir araya toplar ve o topladığı insanlardan da ücret istemezler.

Kullanıcılar Instagram'a gelecek yeni reklamlarla bezebilir


Sosyal medya sayfalarının fazlasıyla büyük bir bölümünün para kazanma yöntemi nerdeyse aynıdır. Bu söz konusu platformlar, yeteri kada insanı bir araya toplar ve o topladığı insanlardan da ücret istemezler. Oraya topladıklara insanlara reklam göstermeyi isteyen şirketlerden ise bir para alırlar. Zuckerberg ise,  tam olarak ne iş yapmakta oldukları sorulduğu zaman ''reklam gösteriyoruz'' şeklindeki yanıtı da boşu boşuna vermemiştir.

Zuckerberg’in yönetiminde yer alan sosyal medya platformları arasındaki Instagram, yakın bir zaman içerisinde daha da fazla reklam göstermeye başlamış olacak. Artık ana akış üzerinde daha çok reklam görmemiz de olanaklı olacak.

Şirketten yapılmış olan açıklamaya bakılır ise; reklamverenler ile birlikte influencerler ve de fenomenlerin kendilerine ait markalarını barındırmakta olan içerikleri aynı reklamlarda olduğu gibi öne çıkartabilmesine izin verilecek olduğunu resmen açıkladı. Bu söz konusu reklamlar  ise hem ana haber kaynağı üzerinde hem ise Hikayeler özelliği üzerinde karşımıza çıkmış olacak.

Instagram platformu, değişiklikle alakalı bir şekilde blogunda yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''Markalı içerik reklamları ile birlikte şirketler, kendilerini yaratıcıların hikayeleri üstünden anlatabilme fırsatına sahip olabiliyor.'' ifadelerine yer veriyor.

Reklam şeffaflığının yönünden, ücretli  bir ortaklık ibaresi halen içerik üzerinde yer almayı da sürdürecek. Kullanıcılar ise, bir reklam gördüğü zaman bunun reklam olduğunu biliyor olacaklar. Değişikliğe çok fazla tepki göstermiş olan Instagram platformunun kullanıcıları, reklamın da bir sınırı bulunduğunu ve insanların artık gönderilerden daha fazla reklam görmekte olduğunu belirtiyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.