Microsoft şirketi büyük bir açık atlatmış durumda

Bugün açık bir şekilde ortaya çıkmış olan bilgilere bakılırsa Microsoft şirketinin tam tamına 250 milyon tane müşteri bilgisi, 16 gün süresince internete açık bir durumda bekledi.

Microsoft şirketi büyük bir açık atlatmış durumda


Bugün açık bir şekilde ortaya çıkmış olan bilgilere bakılırsa Microsoft şirketinin tam tamına 250 milyon tane müşteri bilgisi, 16 gün süresince internete açık bir durumda bekledi. Microsoft şirketi konuyla alakalı bir şekilde, etkilenmiş müşterileri bilgilendirme süreci içinde bulunduğu açıklamasını yaptı.

Compareitech adına sahip olan güvenlik araştırma ekibinin ortaya çıkartmış olduğu bu duruma bakılırsa aralarında müşteri e-mail adreslerinin yanı sıra  IP adresleri ile birlikte konumlar, müşteri hizmetleriyle alakalı istek ve dava açıklamaları, vaka numaralarının yanı sıra verilmiş olan kararlar ile birlikte açıklamalar ve ayrıca gizli bir şekilde işaretlenmiş dahili notların da bulunduğu pek çok bilgi günler boyunca korumasız bir biçimde kaldı. Araştırmacılardan Paul Bischoff tarafından çarşamba gününde yapılmış olan açıklama içerisinde bu  söz konusu bilgilerin bir siber suçlunun çok büyük bir sahtekarlık yapması amacıyla ihtiyaç duymuş olduğu her şey olduğu ifade ettiğini de ilave etmek gerekli.

Firma, yapmış olduğu otomatik gizlilik kontrolü konusundaki işlemle sözleşmelerin yanı sıra en önemli bölümlerden bir tanesi olarak öne çıkan ödeme bilgileriyle alakalı bölümleri düzelttiği açıklamasında bulundu. Microsoft şirketi ile birlikte Compareitech şirketi tarafından yapılmış olan ortak bildirim de kullanıcıların yüreklerine su serpebilecek bir türden. İki şirkete bakılırsa da üçüncü şahıslar tarafından hiçbir veriye erişimin bulunduğuna yönelik herhangi bir gösterge yer almamakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.