Netflix platformu o uygulamayı sona erdirdi

Son zamanlarda hiç gündemden düşmeyen Netflix platformunun iki gün öncesinde kullanıcılarından çok şaşırtan bir veri isteğinde bulunmuş olduğu da ortaya çıkmıştı.

Netflix platformu o uygulamayı sona erdirdi


Son zamanlarda hiç gündemden düşmeyen Netflix platformunun iki gün öncesinde kullanıcılarından çok şaşırtan bir veri isteğinde bulunmuş olduğu da ortaya çıkmıştı. Bu söz konusu izinle beraber Netflix platformu, kullanıcılarının fiziksel bir durumda yapmış olduğu aktivitelerini takip edebilmenin yanı sıra verileri depolama gibi bir izne de sahip durumda bulunacaktır. Kullanıcılar ise,  söz konusu bu veri iznini fazlasıyla yoğun bir biçimde sorgulamaya başlamışlardı. Ayrıca kullanıcılardan bazıları, bu söz konusu iznin kendilerine  hiç bir şekilde sorulmadan uygulamaya verilmiş olduğunu bile ileri sürmüştü 

Bu şekilde bir iznin talep edildiğinin farkına varan bir tane kullanıcı, Twitter platformu üstünden Netflix’e ulaşmayı başarmış ve iznin neden alınmış olduğunu soran bir tweet göndermişti. Bunun hemen sonrasında firmadan yapılmış olan açıklama, bu söz konusu iznin talep edildiğini doğrulayıp kullanıcı deneyimini çoğaltabilmek amacıyla gerçekleştirilen bir tane testin parçası olduğunu ifade etmişti.

Firma, üyeleri için çok daha iyi bir şekilde deneyim sunma konusunda isteği olduğunu ifade ederek devamlı olarak olarak yeni testler yapmakta olduğunu da belirtti. Netflix platformu, bu söz konusu iznin de bir tane üye yolda olduğu esnada video oynatmayla alakalı kaliteyi nasıl arttırabilecek olduklarını görmek amacıyla gerçekleştirilen bir tane testin parçası olduğunu ifade etti. 

The Verge tarafından yapılmış olan bir habere bakacak olursak Netflix isimli platform, çok tartışılan o testi çoktan sonuca ulaştırmış. Test, sadece sınırlı bir sayıda kullanıcıdan oluşan bir grubun kullanmış oldukları Andoid telefonlar üzerinde gerçekleştirilmiş. Bu durumla beraber firma, elde etmiş olduğu bu verileri nasıl kullanmış olduğunu ve testle alakalı sonuçların tam olarak ne yönde olduğunu belirten bir açıklama gerçekleştirmedi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.