Netflix'ten RTÜK'le alakalı açıklama geldi

Resmi Gazete içerisinde paylaşılmış olan  bir yönetmelik ile beraber RTÜK için, çevrimiçi  bir durumdaki dizi ve film platformlarını denetleme konusunda yetki verilmiş oldu.

Netflix'ten RTÜK'le alakalı açıklama geldi


Resmi Gazete içerisinde paylaşılmış olan  bir yönetmelik ile beraber RTÜK için, çevrimiçi  bir durumdaki dizi ve film platformlarını denetleme konusunda yetki verilmiş oldu. Bu  söz konusu yetki ile beraber RTÜK; Netflix ile birlikte BluTV ve de puhutv benzerindeki platformlar üstünde söz sahibi olabilecek ve gerektiği hallerde bu platformlar için erişim engeli getirebiliyor olacak.

En son olarak ise dünya üzerindeki en popüler  hale gelen çevrimiçi dizi ve de  film platformları arasında yer alan Netflix, bu yönetmelikle alakalı olarak ilk açıklamasını gerçekleştirdi. Netflix tarafından yapılmış olan açıklamalar, çok fazla dikkat çeken detayları da içeriğinde barındırıyor.

Netflix sözcülerinden biri  tarafından yapılmış olan açıklamalara bakılır ise Türkiye'nin Netflix ile alakalı fazlasıyla önemli bir pazar olarak öne çıktığı belirtildi. RTÜK ile birlikte BTK'nın yapmış oldukları bu düzenlemeyi yakından takip etmekte olduklarını da belirten Netflix  platformunun sözcüsü, kabiliyetli Türk oyuncular ile beraber film ile birlikte dizi yapmayı sürdürmeyi istediklerini, platforma üye olmuş durumdaki kullanıcıların bu  söz konusu yeni içeriklere basit bir şekilde erişebilmelerini sağlamayı sürdürmeyi talep ettiklerini ifade etti.


Netflix platformunun sözcüsü tarafından yapılmış olan açıklamalar içerisinde net bir dilin kullanılmamış olması, Netflix isimli platformun Türkiye'den çekilip çekilmeme hususunda kararsız bir durumda bulunduğunu da düşündürmekte. Gelecek süreç içerisinde, neler olup bitecek olduğunu da hep beraber görmüş olacağız. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.